Nnywellness.com

Tegn som katalysator går dårlig


En katalysator er en eksos utslipp enhet som en del av bilens eksosanlegg. For senking eksosutslipp som avslutter bilens hale rør, kan katalysator negativt påvirke kjøretøyet hvis det går dårlig eller slutter å fungere. Det følgende er en kort liste over de mest vanlige tegnene på dårlig katalysator.

Redusert eksos flyt

Et tegn på en koblet og/eller dårlig katalysator reduseres eksos flyt målt på kjøretøy hale røret. Motoren eksos må reise gjennom en katalysator før du avslutter hale rør; dårlig katalysator kan blokkere og/eller hindre eksos flyt.

Redusert motorytelse

Hvis dårlig katalysator alvorlig hindrer flyten av bilens eksos flyt, kan det oppstå redusert motor hestekrefter. Dette er på grunn av økningen i motoren eksos mottrykk som når eksos flyt hindret og/eller redusert.

Redusert eksosrør temperatur

Det er vanlig for katalysator dårlig og/eller koblet til en unormalt lav eksosrør temperaturer på baksiden av katalysator. Som motoren eksos avslutter en motor og reiser ned systemet og gjennom katalysator, kan spennende eksos strømmen være begrenset nok til å forårsake betydelig redusert eksosrør temperaturer mellom katalysator og hale røret.

Økt hydrokarbon utslipp

Katalysatorer fungerer ved å redusere nivået av hydrokarbon utslipp avslutter bilens hale rør. Dårlig katalysator kan miste sine utslipp-senking evner og forårsake økt eksos hydrokarbon utslipp, en tilstand som normalt plukkes opp når et kjøretøy er under en rutinemessig smog inspeksjon.

Redusert drivstofføkonomi

Eventuelle hindringer og/eller abnormitet i bilens eksosanlegg har muligheter for å redusere gass kjørelengde ved å opprette eksos mottrykk i bilens motor. Dårlig katalysator kan føre til en reduksjon i kjøretøyet drivstofføkonomi hvis det begrenser flyten av motoren eksos poenget med forårsaker en markant økning i motoren eksos mottrykk.