Nnywellness.com

Hvordan kan jeg øke hestekrefter på en 440 Dodge motor?


Hvordan kan jeg øke hestekrefter på en 440 Dodge motor?

Dodge's 440 kubikk tomme B/RB stor blokk var en standout motor på sin tid, på mange måter definere muskel bil gullalder og bare outliving det. Den 440 "Max kilen" drevet noen av Chrysler mest legendariske biler, men i 1972 hadde mistet det meste av sitt slag gjennom redusert komprimering og ekstra utslipp utstyr. Men har selv de laveste ytelse smog-tiden 440-tallet enormt potensial bare venter på å slippe løs den med en massiv, gamle-skolen supercharger.

Instruksjoner

• Sende motoren til en maskin butikk å ha den demontert, rengjort og kontrollert for sprekker. Har maskinen butikken utføre nødvendige maskinarbeid, inkludert (men ikke begrenset til) sylinder kjedelig, justere kjedelig, kjedelig, cam og blokk og topplokk terrassebord. Av disse er sylinder kjedelig og terrassebord (fresing blokk og topplokk parring overflater flat) det mest avgjørende for dette programmet.

• Velg en supercharger-spesifikke kamaksel med en bred 114-graders lapp separasjon. Du vil bruke en delt-mønster kamaksel med 0.080-tommers mer heis og ca 4 grader mer varighet ved 0.050-tommers løft på eksos side enn inntaket. For en gate motor med en lager Veivaksel, kjøpe en cam utformet for å levere strøm i 3500 til 5500 turtallsområde. Hvis du ikke vil bruke en supercharger-spesifikke cam, bruke en standard cam med 1,5-til-1 roller rocker armene på innsugsventilene og 1,7-til-1 rockere på eksos ventiler.

• Kjøpe et sett med 4340 stål bjelke Koblingsstenger og smidde stempler skal levere mellom 8,5 og 9.0 til en komprimering med din lager topplokk. Har maskinen butikken balansere roterende forsamlingen (Veivaksel, stenger og stempler). Hvis du allerede har blokk maskiner og samlingen balansert, kan du også betale maskinverksted å montere lang blokken (blokk og hoder) for deg. Dette vil trolig bare legge til et par hundre dollar i totalkostnadene, en pris som er godt begrunnet av tryggheten som en garanti bringer. Har maskinen butikken installere strømnettet med krom-moly stendere og hodet med Cometic pakninger og krom-moly hodet pigger.

• Bolt supercharger-spesifikke lavere inntaket manifold til hodene og bolt på supercharger manifold. Kompressorer i denne klassen er vurdert som enten 6-71, 8-71 eller 10-71; Dette klassifiseringssystemet hearkens tilbake til dagene da hot-rodders tok deres kompressorer fra massive seks, åtte og ti sylinder diesel motorer. Hver av motorens sylindere fortrengt 71 kubikk inches, dermed klassifiseringssystemet. En 6-71 blåser vil arbeide for dette programmet, men du vil trolig være bedre med en 8-71. Installere supercharger Nene kit.

• Toppen av motoren med et par 450-cfm, vakuum-videregående forgassere, en ettermarkedet Distributør og coil, en tenning boks med bestemmelsene for løft regulert timing retard og et sett med 2-tommers primære overskrifter.

Tips og advarsler

  • En motor bygget denne spesifikasjonen kan produsere noe fra 500 hestekrefter til 900 hestekrefter, avhengig av hvor mye boost du velger å kjøre. En mindre Veivaksel wiretrekk og større supercharger skivene vil slippe løft, mens motsatt vil ta det. Fem psi boost bør netto du om 540 hk, syv psi bør være verdt ca 600, og 11 psi bør være verdt om lag 700. For noe over ca åtte psi, må du du bruker en vann/alkohol injeksjon system å kjøle inntak kostnader og forhindre detonasjon.