Nnywellness.com

Hvordan å gi bort en bil


Etter år med arbeid pendler og bilturer må bilen et par reparasjoner og litt maling. Du ta bilen til forhandleren for reparasjoner og finne deg selv ser på nye biler. Hvis du får en ny bil, hva vil du gjøre med den gamle? Når du deler med en bil, kan du selge, donere eller gi den bort. Hvis selger er utelukket, kan du donere bilen til veldedighet for et skattekort. Eller du kan gi bilen bort til en venn eller slektning. Her er en guide til hvordan å gi bort en bil.

Instruksjoner

Hvordan å gi bort en bil gratis

• Kontakt med regnskapsføreren din om mulige skattefordeler eller avgifter før du gir bort bilen. Hvis du donere bilen til veldedighet 501(c)(3), bør du ha rett til et skattekort. Trekket beløp vil avhenge markedsverdi av kjøretøyet og hvordan veldedighet bruker bilen. Noen kan kreve en avgift avgift hvis du gi bilen bort. Spørre din regnskapsfører om råd om hvordan å klargjøre transaksjonen i samsvar med skattelovgivningen.

• Forskning bil veldedighetsorganisasjoner hvis du planlegger å gjøre en donasjon. For å unngå svindel, bekrefte rettmessighet av veldedighet. Ta kontakt med Better Business Bureau og National forbruker League's National svindel Center for å lære om veldedighet forretningspraksis. Forskning bil veldedighet ved å se sin årlige rapport å finne ut hvordan de bruker donert biler og bruke sine inntekter. Be om en kopi av veldedighet Internal Revenue Service brev av vilje til å kontrollere sin skattefritatt status.

• Bestemme markedsverdi på bilen din hvis du er kvalifisert for et skattekort. Bruk en Kelley blå bok eller en nasjonal Auto forskning svart bok for å bestemme verdien av biler verdt mindre enn $5000. For biler verdt mer enn $5000, har ekspert vurdere bilens markedsverdi. Ta bilder av bilen til å dokumentere tilstanden. Holde markedsverdi informasjon og bilder med din skatt forberedelse poster. Skatt fradrag beløpet avhenger av bilens markedsverdi og hvis veldedighet bruker bilen for veldedige formål eller selger bilen for skrap.

• Følge statlige lover for overføring av bilen titler og bilskilt. Hvis du må overføre bil tittelen eller fjerne bilskilt, gjøre det før den nye eieren tar besittelse av bilen for å unngå ethvert ansvar for ulykker eller skatt problemer.

• Få en kvittering fra den nye eieren eller veldedighet og holde den for dine skatt og som bevis på transaksjonen. Du må kvittering hvis Internal Revenue Service, Institutt for Motor Vehicles eller forsikringsselskapet ber om dokumentasjon av overføring av eierskap.

• Spør den nye eieren å betale for fjerning av bilen fra eiendommen hvis det krever tauing. Noen veldedighetsorganisasjoner lade for å hente kjøretøy, selv om bilen er kjørbare. I så fall kan det hende du kan unngå avgiften ved å kjøre bilen til veldedighet.

• Informere den lokale avdelingen av motorvogner og din bil forsikringsselskaper, overføring av eierskap skriftlig. Legg ved en kopi av transaksjonskvittering med meldingene. Behold en kopi av bokstavene for postene.

Tips og advarsler

  • Vurdere å selge en nonoperational bil til en søppelplass for utklipp hvis du har problemer med gi det bort.