Nnywellness.com

Hva skal kontrolleres først når en lyset kommer på


Det er hundrevis av grunner Hvorfor en "se" lyset kan komme i bilen. Siden implementeringen av On-Board Diagnostics (OBD II) i 1996, er diagnostisere årsaken gjennom maskinen på alle biler nå standardisert. Mens de fleste problemer koder medfører utslipp, er det mange andre sensorer som kan forårsake "Sjekk motor" å belyse. Det er viktig å diagnostisere problemet raskt. Ignorerer lyset eller tilbakestille det kan forårsake driftsproblemer og invadere andre komponenter ned linjen.

Hva å sjekk første

Den aller første tingen å sjekke når "Sjekk motor" lyset (også kjent som funksjonsfeil indikatorlampen) lyser på instrumentpanelet er koden. En datamaskin eller skanning verktøy må kobles til kjøretøyet, og gjeldende informasjon om bilen må være logget inn skanneverktøyet. Nyere skanneverktøyene krever ikke mye informasjon om kjøretøyet, hvis noen i det hele tatt.

Så når MIL kommer på, bare sjekke væsker, er luftfilteret eller noen andre vanlige vedlikehold komponent---selv om en god forebyggende vedlikehold praksis---ineffektiv. Væsker kjøretøyets (som olje, overføring og kjølevæske) benytter egen service indikatorlys som vil lyse når det er et problem.

De fleste diagnostiske problemer koder (DTCer) som utløser MIL avtale med utslipp eller interne moduler eller sensorer. På grunn av dette, og fordi det er hundrevis av utformingstidskontroller som kan forårsake MIL til lys, den raskeste og mest effektive måten å diagnostisere problemet det har elektroniske kontroll modul (EFM) skannet.

Innebygd diagnostikk (pre-OBD II)

Elektronisk kontroll moduler har blitt integrert med kjøretøysystemer siden 1970-tallet. Ved tidlig ' 80s med implementeringen av OBD, ble de mandat ved lov. Men kan hver bilprodusent utforme sin egen stil og plassering av ECM. Dette forårsaket mange problemer for diagnostisering av MIL. Ulike plug-in kort var ofte nødvendig for ulike fabrikater og modeller, og plasseringen av diagnostiske link kontaktene ble ikke standardisert. Noen modeller benyttet selv MIL å blinke i numerisk rekkefølge for å kommunisere koden.

OBD II

Gjennomføringen av OBD II i 1996 standardisert MIL kodene og plasseringen av diagnostiske link koblingen. I tillegg ble samme plugg og utløp for hvert kjøretøy laget standardisert.

Ting å gjøre og hvor du skal dra

Når MIL lyser opp på panelet, noe har gått galt i bilen, og den prøver å fortelle deg. Mens de fleste auto deler butikker og reparasjon stasjoner bærer OBD II skannere, tilbyr de ofte skanne bilen gratis. I tillegg er bærbare skannere nå tilgjengelig for gjør det selv mekaniker.

Kjøretøy utstyrt med OBD før blir produsert i 1996 finner de måtte betale servicesenter eller forhandleren til å oppdage problemet med bilen. Dette er fordi skanneverktøyet kan kreve flere adaptere og datamaskinen sjetonger for å hente informasjonen.

Bedrager koder

Juks på MIL er nytteløst. Tilbakestille koden er mest sannsynlig bare skal resultere i lyset kommer tilbake på. Noen ganger tar det en stund for datamaskinen å teste. andre ganger på hard koder, vil det lyse tilbake opp. Ikke alle koder er vanskelig koder og kan bli løst ganske billig, men det beste å gjøre når det "når motoren" blinker på er å ha datamaskinen skannes og tar all formodning arbeidet ut av problemet med bilen.