Nnywellness.com

Hvorfor LiPo batterier eksplodere?


Avansert mobil teknologi har ansporet en økning i effektiv oppladbare batterier. Avansert polymer-batterier kan holde mer energi, lade raskere og kommer i mindre størrelser. Imidlertid kan inkompatible batterier og ladere føre unsafe vilkårene.

Om

Lithium polymer batterier er et populært batteri for bruk i mobile enheter og fjernstyrt leketøy. Sammenlignet med nikkel kadmium-baserte batterier, de er lettere og holde mer energi.

Farene

Lithium polymer batterier krever bestemte ladeutstyr. Hvis en batteriet er overladet, kunne belastet bruker feil spenning eller omvendt belastet, det resultere i brann eller eksplosjon. Hevelse av batteriet viser tegn til overlading og forestående eksplosjon. Disse farene utgjør en trussel mot ikke bare utstyret inneholder batteriet, men også noen personer i nærheten.

Forholdsregler

Bare bruke ladeutstyr gjelder spenning krav og Batteritype. Bruk av en annen lader kan føre overlading og skape en farlig situasjon. Batterilading bør gjøres i en passende temperatur og plasseringen å unngå risiko for eksponering for ekstreme forhold.