Nnywellness.com

Hva er hensikten med en Alternator?


En bil ladesystem har tre hovedkomponenter: batteriet, spenningsregulator og en alternator. Dynamoen lader regelmessig batteriet når motoren er på og genererer strøm for kjøretøy components som interiør og eksteriør lys, instrumentpanelet, vindusviskere, radio, vinduet munnstykke for avrimingssystem og klimaanlegg. Som navnet antyder, genererer dynamoen vekselstrøm.

Komponenter

En alternator består av en roterende felt (kalt rotor), en stasjonær induksjon svingete (stator), en diode forsamling (likeretter bro), en kontroll enhet, spenningsregulator og to interne vifter som gir luftsirkulasjon.

Hvordan en Alternator fungerer

Vanligvis en alternator plasseres nær fronten av motoren og kobler til veivakselen. En alternator er en mekanisk enhet som omdanner mekanisk energi til elektrisk energi. Det inkluderer en talje, hjul, ledninger og børster. Motoren slås veivakselen som i sin tur er koblet til dynamoen. Når kjøretøyet beveger seg konverterer dynamoen bevegelsen til vekselstrøm, kontinuerlig opplading av batteriet. Selv om batteriet har 12 volt, genererer dynamoen mellom 13,5 og 14, 8 volt å opprettholde batteriets ladenivå.

Spenningsregulator

Spenningsregulator gjør hva navnet antyder - regulerer flyten å batteriet av dynamoen. Hvis spenningen går utover et visst nivå, vanligvis om 14,5 volt, regulator slås av flyten så batteriet ikke overlade. Når batteriet er utladet, dynamoen igjen leverer gjeldende og lader batteriet og syklusen fortsetter.

Feil

Dynamo feil kan ikke være utgangspunktet tydelig fordi noen makt vil forbli i batteriet, slik at motoren vil fortsette å kjøre. Faktisk, hvis aircondition eller frontlykter ikke brukes, kan du vanligvis kjøre en stund med en sviktende Dynamo.

Tre setninger

En alternator består av tre deler, hvorav hver kan generere strøm på sin egen, separate faser. Selv om en del mislykkes dynamoen kan fortsatt lade batteriet, men bare med en begrenset strøm, om lag to tredeler av originalkapasiteten.