Nnywellness.com

Feilsøke Jeep problemer


Feilsøke Jeep problemer

Isolere kilden til motorproblemer i Jeep begynner med den mest sannsynlige mistenkte og deretter innsnevring søket. Feilsøking på egen hånd sparer tid, penger og unødvendig reparasjoner. Når du arbeider med en motor, ta alle forholdsregler. Holde hendene fra bevegelige deler. Ikke slipp en varm radiator cap, som det kan føre til alvorlige forbrenninger. Fjern smykker og bare bruke montert klær. Bruk hansker når du arbeider med elektriske komponenter og/eller intens varme.

Instruksjoner

• Se etter et mønster i Jeeps oppførsel å begrense feltet muligheter. Noter deg ting som motoren kjører for varm, svak tenning misfiring, kjører grov i høye hastigheter eller elektrisk avvik.

• Kjøre motoren "problemer med koder" til ytterligere isolere problemet. Bruk enten en kode leser Jeeps datamaskinen lagret feil eller trekke dem manuelt. Slå nøkkelen på og av flere ganger, og ender med tasten på. Se "motor" lyset. Det blinker flere ganger (for å angi det første sifferet i en to-sifret kode), deretter stopper et øyeblikk før den fortsetter blinker for å angi det andre sifferet. En reparasjon håndboken eller klikk på linken nedenfor for betydningene av kodene.

• Diagnostisere en overoppheting problem ved å sjekke termostaten. Skru Jeep og la den til inaktiv til kjører temperatur. Plass hånden nøye på øvre slangen av radiatoren for å se om det er varmt. Hvis termostaten fungerer, har det åpnet for å frigjøre den varme luften med en radiator, gjør slangen varme til touch. Kontroller også at viften kommer når motoren er varm. Sjekk kjølevæskenivået og viskositet.

• Teste batteri og Dynamo for strøm. Trykk negativt (svart) terminal med negative slutten på en volt meter eller multimeter, deretter koble positive. Lesing bør angi 12,5 til 12,8 for en sunn batteri. Snu motoren og teste på nytt. Denne gangen, teste dynamoen, som bør lese mellom 13.6 og 14,3 volt.

• Kontroller av tennpluggene gir nok gnist å skru motoren. Brann Jeep i et mørkt område med tennpluggen ledninger fjernet og se etter en bue fra tennpluggene til motoren, eller bruke en gnist tester på de utsatte tennpluggene mens motoren er i gang. Pære vil puls hvis tennpluggen er bra.

• Sjekk skjer å sikre motoren blir nok drivstoff. Koble en drivstoff manometer test porten på brennstoffledningen, ligger under panseret. Crank Jeep og se måleren. Trykket skal stige til riktig nivå av PSI.

• Se etter løse tilkoblinger ved Spy motoren og observere under panseret. Se etter overdreven bevegelse i ledninger, slanger og belter. Inspisere alle slanger for pauser og flat eller myke flekker. Sjekk belter for riktig spenning.