Nnywellness.com

Hovedfunksjonen til bakre oksygen sensorer


Bakre oksygen sensor montert eksosanlegg for biler, og sammenligner oksygen nivåer av avgasser med luften utenfor å avgjøre hvorvidt katalysator fungerer.

Plasseringen og hensyn

Vanligvis montert direkte på katalysator eller mellom katalysator og resonator, er bakre oksygen sensoren en liten elektronisk enhet formet som en tennplugg. En feil bakre oksygen sensor, mens ikke sannsynlig påvirker drivability, vil garantere utslipp testing feil; erstatte den så snart som mulig.

Funksjonen

Den bakre oksygen sensoren produserer en spenning som en funksjon av nivået av oksygen i eksosrøret - vanligvis mellom 0 og 1,1 volt. Bilens elektroniske styreenhet (ECU) får denne spenningen vurdering og sammenligner den med lesing på foran oksygen sensor å avgjøre om katalysator riktig fjerner farlig hydrokarboner fra eksos.

Testing

Når du tester om en bakre oksygen sensor er faktisk feil eller bare utløse en vedlikehold påminnelse, må du varme motoren. Bruker en høy impedans DC voltmeter, knytte den positive og negative til sensoren utgang wire og bakken negative ledelsen. Spenning "krysser" over og under en lesning av 0,45 volt indikerer en god sensor.