Nnywellness.com

LCD vs LED-teknologi


LCD vs LED-teknologi

Vite forskjellen mellom LCD og LED-teknologi kan hjelpe folk som handler på en TV eller skjerm gjøre en utdannet kjøp. Forbrukere bør studere fordeler og ulemper av LCD versus LED-skjermer.

Belysning

Liquid Crystal Display (LCD) og lysemitterende diodene (LED) bruk backlight belysning teknologi. Forskjellen mellom LCD og LED-skjermer, men har å gjøre med måten der bakgrunnslyset brukes. For eksempel, har LCD-skjermer lysstoffrør teknologi å belyse skjermer eller TV, mens lysdioder bruker lys dioder prosjektet lys på en skjerm.

Levetid

Mange forbrukere er opptatt for levetiden til LCD versus LED-skjermer. LCDer kan oppleve innbrenning, som er en skyggefulle bilde på skjermen som ikke går bort. LED-skjermer har ikke brenne problemer på grunn av forskjellen i deres bakbelysningsteknologi. En annen funksjon av lysdioder som øker levetiden er at de bruker omtrent 40 prosent mindre energi enn LCD, ifølge "PC verden."

Visningsvinkler

"PC World" sier at LED-teknologi tilbyr førsteklasses betraktningsvinkel over LCD-skjermer på grunn av LEDENE bakgrunnsbelysningen distribusjon. Men tilby både LCD og lysdioder bred betraktningsvinkel, som er ideelle for å opprettholde kontrast og farge hele visning.