Nnywellness.com

Hvordan å sette en svaret Tone på en AT&T Pay-As-You-Go


Hvordan å sette en svaret Tone på en AT&T Pay-As-You-Go

Svaret toner eller tilbakeringingssignal toner erstatte ringing lyden som oppringere hører når de prøver å koble til telefonen. AT & T pay-as-you-go telefoner krever at du overføre midler til kontoen for å få tilgang muligheten til å foreta og motta anrop eller kjøpe innhold inkludert svaret toner. Evnen å tilføye svaret toner til telefonen vil avhenge av hvilken enhetstype du har og hvor mye midler tilgjengelig på kontoen forhåndsbetalt.

Instruksjoner

Online

• Naviger til at & T AppCenter på datamaskinen og klikk "Vise alternativer" og klikk rullegardinpilen for "Tilbakeringingssignal toner" å velge kategorien sangen du ønsker å bruke. Du kan også velge "Vis alle" for en full liste av alternativer.

• Klikk "Få det" under tilbakeringingssignal du ønsker å bruke på telefonen. Gebyret for tilbakeringingssignal toner vil variere. Prisen for hver tilbakeringingssignal vises under tittelen på filen.

• Angi AT & T brukernavn og passord og klikk "Logg på". Hvis du ikke har en konto, klikk på "Registrer nå" for å opprette en konto på Internett.

• Klikk "Send bestilling" kjøpe tilbakeringingssignal tonen. Tilbakeringingssignal tonen legges til enheten, og gebyret for tonen trekkes fra kontoen forhåndsbetalt.

Fra telefonen

• Åpne & T mobile Internett fra telefonen. Trinnene for å få tilgang mobile Internett vil variere basert på enheten.

• Klikk "Tilbakeringingssignal & ringetoner" og bla gjennom toner å velge tilbakeringingssignal tonen du vil bruke til telefonen.

• Klikk "Kjøpe" tone Sammendrag kjøpe tilbakeringingssignal for telefonen. Du kan også klikke "Lytte" for å forhåndsvise tilbakeringingssignal tonen.

• Klikk "Kjøpe tilbakeringingssignal Tone" og klikk "OK" for å bekrefte kjøpet. Tilbakeringingssignal tonen vil automatisk legges til enheten.

Tips og advarsler

  • Hvis tilbakeringingssignal tonen ikke arbeider, slår telefonens strøm og tilbake på og teste tonen igjen. Hvis toner fortsetter ikke å jobbe, Fjern Internett bufferminnet på mobiltelefonen. Hvis tonen fortsetter ikke å jobbe, kan du kontrollere leserinnstillingene på telefonen. Hvis tonen fortsetter ikke å arbeide, kontakt AT & T kundeservice på 800-331-0500 eller 611 fra mobiltelefonen.