Nnywellness.com

Typer Range Finders


Typer Range Finders

Range finders i dag utviklet seg fra de gamle triangulating telemeters på slutten av 1800 og er ekstremt nøyaktig i å måle avstanden fra ett objekt til et annet. Avstand måleinstrumenter, først brukt i militære operasjoner og fotografering, er nå populære instrumenter for både jegere og golfere.

Golf Range Finders

Inntil nylig vurdert United States Golf Association (USGA) måling avstanden med en mekanisk eller elektronisk instrument brudd på reglene. Men i 2006 USGA endret sin tolkning av reglene og nå range finders er vurdert juridisk. Golf rekkevidde utleie brukes vanligvis til å få nær eksakte avstand flaggstangen eller et annet objekt, for eksempel et tre som angir begynnelsen av en "dogleg". Å vite avstand hjelper golfer velge hvilken klubb bruke.

Jakt

Før området utleie lettelse jegere på sin erfaring i bedømmelsen avstanden til sine steinbrudd. Rifle omfang inkludert ofte vannrett trådkorset hjelpe jegeren bedømme avstand, men de var ikke nøyaktig knyttet på jegerens øye og størrelsen på spillet. Dagens rekkevidde utleie tar gjetting ut av avstanden, men hvis spillet er på rømmen, en avstandsmåler er nesten ubrukelig.

Laser-teknologi

Laser range finders skyte en stråle til målet objekt, og når den bjelken spretter tilbake, avstanden som vises på en optisk. De beste og mest nøyaktige lasere er også kombinert med de dyreste optiske linsene. Produsenter skryte nøyaktighet opptil 1500 fot, med nøyaktighet på så lite som én fot, men mye av disse påstandene avhengig av jevn hånden til brukeren. Jo lenger området, jo mer vanskelig det kan være å holde stødig på målet. Jegere bruker ofte et stativ for en sikker base når jakt langtrekkende spill som antilope.

Størrelse

Range finders varierer i størrelse, avhengig av formål. Golfspillere vil en liten enhet som enkelt passer i lommen på en golf bag, men jegere vanligvis nyte ikke kompakt alternativ. Mange range finders ligne kikkert og operere i mye på samme måte. Jo lengre avstand å måle, jo større blir avstandsmåleren.

Kostnader

Golfere kan vanligvis kjøpe en kvalitet avstandsmåler som kan enkelt få en nøyaktig lesing fra en flaggstangen for et par hundre dollar; vanligvis ligger måles noen få hundre verft høyst. Jegere, derimot, finner seg tilbringe flere tusen dollar for de mest sofistikerte laser og fiberoptisk teknologi for langtrekkende skudd.