Nnywellness.com

Megapiksler forklaring


Første spesifikasjonen ofte betraktet som når du kjøper et digitalkamera er antallet megapiksler tilbyr. De fleste forbrukere er forvirret om hva en megapiksler er, og hvilken effekt det vil ha på bildene produsert av digital kameraet. Forstå hva megapiksler er kan gi en mer utdannet kjøpe beslutning.

Fakta

Begrepet megapixel refererer til millioner piksler. Digitale bilder består av data. Hver av kvadratene av data kalles en piksel. Beregning av antall piksler bestemmes ved å multiplisere bredden på bildet med høyden på bildet. Basert på denne beregningsmåten, vil bilder som er 3,651 piksler bredt 2,739 piksler høye resultere i 10 millioner piksler, eller 10 megapiksler.

Historie

I 1991 introdusert Kodak en 1.3 megapiksel sensor tilgjengelig i Nikon F-3. I 1998 de første megapixel pek og skyt kameraene ble gjort tilgjengelig av Kodak og Fuji til en pris punkt under $1000. I 2008 var 10 megapixel digital pek og skyt kamera tilgjengelig på prisområdene under $200.

Betydning

Antallet megapiksler er direkte knyttet til oppløsningen på det digitale bildet produsert. Jo større antall megapiksler, jo høyere oppløsning av det resulterende bildet. Som digital teknologiutviklingen, vokser evnen til å produsere mer megapiksler i ett enkelt bilde. Forbrukere forståelse av disse teknologiske fremskritt gir mulighet for gjør utdannet kjøpe beslutninger basert på deres spesifikke behov.

Effekter

Som et større antall megapiksler i et bilde, økes oppløsningen av bildet. Bilder med høyere oppløsning medføre større digitale bilder begge i print og filstørrelse. Digitale bilder som er fanget ved hjelp av maksimalt antall megapiksler kan resultere i filer som er større enn nødvendig for normal forbruker. Bruker maksimalt antall megapiksler kan også redusere antall digitale bilder som kan lagres på kameraet hukommelse kortene.

Misforståelser

Som digitalkamera øker, og antallet megapiksler fortsetter å vokse, en vanlig misforståelse er at det er nødvendig for forbrukeren å stadig oppgradere sitt utstyr. Mens et stort antall megapiksler er nødvendig for å produsere store størrelse utskrifter, er maksimalt antall megapiksler nødvendig for generell fotografering formål bare fem. I innstillingen av fem megapiksler kan digitale kameraer fange høyoppløselige bilder som passer de fleste standard ut reproduksjoner.