Nnywellness.com

Hvordan teste motor forretter


Moderne forretter er holdbar og pålitelig. De er ofte feildiagnostisert, spesielt når bilbatteriet er defekt. Et batteri som er sterkt utarmet og skadet er i stand til å starte bilen, selv med hjelp av startkabler. Kontroller at batteriet er lyden og deretter test starteren bruker en ammeter for å avgjøre normal gjeldende trekke. Av bilen testing anbefales også for startere som oppfyller marginale standarder.

Instruksjoner

• Høyne panseret på bilen og undersøke de positive og negative batteri terminalene med voltmeter leder. Les spenningen med måleren satt til innstillingen likespenning (DC). Et fullt oppladet batteri vil lese 12.6 volt. Hvis batteriet leser mindre, ta ut batteriet for lading og testing. Det er viktig at et fulladet batteri installeres før du utfører starter tester.

• Isolere en del av positiv batterikabelen og begge klips på en induktiv ammeter eller holde en induktiv måle mot kabelen. Ha en assistenten skru motoren som du lese måleren. En god forrett vil peak lesing som høy 225 forsterkere for en V-8 motoren, eller så lavt som 175 forsterkere for en liten motor. Det er normalt for amp flyten å slippe når motoren er Spy.

• Fjerne starteren for ytterligere testing hvis den svikter amp uavgjort testen. Bruk en skiftenøkkel å fjerne negative batterikabelen og unbolt starter fra motoren. Koble batterikabelen som er festet til starteren solenoid samt små, solenoid kontroll wire som er hovedkabelen.

• Montere starteren i en skruestikke og koble en bakken genser kabel direkte til forrett saken og en positiv Jumperkabel til viktigste strømkontakten på starteren. Fest en liten genser wire til positiv terminalen på batteriet og ta det til små tilkoblingen releet. Starteren skal arbeide og spinner fritt. Fest ammeter og lese mellom 50 og 75 forsterkere som en god standby amp trekke.

Tips og advarsler

  • Ikke skru starteren i mer enn 30 sekunder, og alle starteren avkjøles i to minutter før Spy igjen. Starteren overopphetes og skade vil skje.