Nnywellness.com

OE identiske oksygen-Sensor installasjonsinstruksjoner


Oksygen sensorer overvåke drivstoff-to-air forholdet nødvendig for at en brennbare motor å fungere riktig med minst mulig skadelige utslipp. Når aktivert av varme, de overføre voltage signaler datamaskinen av kjøretøyet og deretter datamaskinen justerer drivstoff-to-air forholdet tilsvarende. Når en oksygen sensor ikke overfører, gjøre ikke datamaskinen de nødvendige justeringene. Med dagens teknologi, ettermarkedet direkte-fit oksygen sensorer er tilgjengelig og fungerer og opprinnelige utstyr-identiske sensorer.

Finne riktig sensoren

Siden implementeringen av OBD II (onboard diagnostics 2) systemer, som standardisert kjøretøy datamaskin diagnostikk, doblet antall biler med oksygen sensorer. Når sensorer først begynte å bli plassert på biler på midten av 1970-tallet, ble eneste satt opp nær manifold. Når katalysatorer ble introdusert for utslipp, var så en annen sensor installert for å regulere katalysator effektiviteten. Nyere biler kan ha to eller flere konverteringsprogrammer og ansette fire oksygen sensorer. Dette gjør finne sensoren aktuelle litt vanskelig. Mens en håndholdt avsøke verktøyet vil fortelle deg hvilke sensor mislyktes, vil det ikke informere deg hvor den ligger. Oppstrøms sensorer ligger nær manifold på undersiden av motoren. Nedstrøms sensorer er plassert på eller bak konverteringsprogrammene. Bestemt bankene som sensorer er plassert, avhenger av hvor nummer én sylinderen ligger i motoren. Banken en er siden der nummer én sylinderen er og bank to er motsatt side.

Verktøy for å gjøre jobben

Avhengig av tilgang til oksygen sensor, et enkelt verktøy utviklet for å fjerne sensoren kan og bør brukes. Oksygen sensor stikkontakter har en slotted siden Angi plassering for ledningen under utvinning. Det er mange typer av oksygen sensor fjerning verktøy på markedet i dag. I noen programmer der sensoren er lett tilgjengelig, fungerer en enkel 22 millimeter boks slutten fastnøkkel.

Koble ledningen sele tilkobling av sensoren før du prøver å fjerne den. Sensorene skru vanligvis fra systemet, men det kan hjelpe for å kjøre motoren et minutt eller to å varme den opp. Store mengder gjennomtrengende olje kan også sta sensorer. Trådene i sensorene er mykere enn på eksosanlegg porthole de skru inn, men ikke å være tålmodig nok kan forårsake skade på trådene i eksos ventiler. Hvis dette skjer en rethreader vil være nødvendig for å fikse den skadede gjenger av ventiler før du erstatter ny sensorer.

For OE identiske eller direkte-fit sensorer, når gjengangeren ettall er fjernet, skruer ny inn ventiler i stedet. Pass på at du ikke strammes den nye sensoren. Siden trådene i sensorene er mykere, er det enkelt å kle seg ut og måtte kjøpe en annen.

Når sensoren er på plass, koble ledningen sele tilkoblingen tilbake sammen.

Forstå bilen må kjøre gjennom flere normal drift sykluser før IM skjermer i datasystemet oppdage sensoren fungerer og deretter tilbakestiller lyset selv. Et annet alternativ er å bruke en skanning verktøyet for å fjerne koden, men alt dette er å tilbakestille systemet og slå av irriterende lyset på dashbordet. Datamaskinen og kjøretøy vil fortsatt måtte samarbeide gjennom sykluser.

Direkte-Fit vs Universal

Mens noen mekanikk tror bruker en universell oksygen sensor sparer penger, kunne ingenting være lengre fra sannheten. En universell sensor gir ikke kontakten til wire selen. Dette betyr at du må fjerne pluggen på wire selen eller klippe og spleise dårlig oksygen sensor pluggen til universell sensoren for å koble. Og ledningene til universell sensorene ofte samsvarer ikke til OE identiske fordi de kan brukes på flere programmer.

Med dagens teknologi og utslipp fremskritt er ettermarkedet direkte-fit sensorer omtrent samme pris som mest universelle, og i noen tilfeller er enda billigere. Dealership vil bli dyrere. Du bør imidlertid vite at de fleste oksygen sensorer er laget av produsenter som gir samme sensorer til forhandler som ettermarkedet deler butikker. En kvalitet navnet direkte-fit vil fungere like bra som en forhandler sensor, sannsynligvis fordi det er samme komponent. Og med en direkte-plass det vil være enklere å installere og bevare ledningen selen på begge sider til å forenkle fremtidig erstatning prosedyrer.