Nnywellness.com

Hvordan Anti veltebøyler arbeid


Grunnleggende bilens dynamikk

Kjøretøy opplever ofte "rulle" mens du slår eller under en økning i camber på veien. Bilens hastighet, høyde, gravitasjon og vekt er noen faktorer som påvirker i hvilken grad det vil oppleve roll. Minimere roll og opprettholde stabilitet er avgjørende både ytelse og sikkerhet. Bilens sjokk og fjærer og struts, motvirke hovedsakelig loddrett styrker. Disse suspensjon komponenter, alene, er ikke best egnet til å motvirke bilens roll eller svaie.

Vanlig navn eller referanser

Anti-ruller barer er ofte referert til som sway barer, stabilisatorer eller veltebøyler. Veltebøyler må ikke forveksles med "veltebøyler" som er installert i rase eller biler fra gaten og i stor grad består av stålrør, bøyd og sveiset for å danne en beskyttende bur for en driver.

Beliggenhet

Veltebøyler er du-formet barer konstruert vanligvis av stål som kobler en venstre og høyre hjulet med to poeng på bilens chassis. En bil er normalt utstyrt med to veltebøyler; en er vanligvis plassert nær fronten bolig og en annen finnes nær bakenden bolig.

Funksjonen

Veltebøyler er knyttet til bilens chassis, men enheten kan rotere i sin monterer uten fysisk kronglete og bli stivere. Når venstre og høyre suspensjon reiser (vertikalt) i like mengder, har ikke et kjøretøy roll. I dette tilfellet anti-roll bar "twist ikke" men roteres på plass og forblir i en nøytral tilstand. Bare når det er en forskjell i fjæringsvei mellom høyre og venstre side begynner anti-roll bar å vri. Fordi høyre og venstre side er forbundet med denne enheter, hjelper krølle bevegelse anti-roll bar, som er kjent som torsjon, minimere bilen fra opplever uttales roll.

Torsjon

Anti-roll bar reduserer kroppen rulle med møte bilens mager bruker torsjon eller kronglete. Forskjellen i høyre og venstre side fjæringsvei eller posisjon setter en kronglete styrke på anti-roll bar. Denne enheten er vanligvis konstruert av stål eller tøff legeringer å håndtere slike store belastninger så ofte. Diameteren på anti-roll bar øker i takt med er mer makt nødvendig å vri enheten. Dermed vil en økt diameter anti-roll bar være godt egnet til tyngre kjøretøy eller i høy-force programmer som racing.