Nnywellness.com

BlackBerry Storm Media feilsøking


En verden av informasjon er for hånden hvis du er en av millionene av mennesker som eier en Blackberry Storm smart telefon. Men muligheten til å vise bilder og videoer og surfe på Internett er bare morsomt og nyttig i riktig forståelse av hvordan bruke telefonens funksjoner. Men hvis mediehåndtering på din Storm gir deg trøbbel, løsningen er sannsynligvis raskt og enkelt og krever bare litt hjelp.

Vær stormen

Det er flere ting du kan kontrollere hvis du har problemer med media på din Blackberry Storm.

Hvis telefonen ikke vil spille en sang eller en video på en webside, for eksempel, kan bare det fordi enheten ikke støtter størrelsen eller filformat, ifølge Blackberry løsninger siden på www.blackberry.com.

Hvis du har problemer med å åpne mediefiler på din Blackberry Storm, kan noen av følgende å løse problemet, etter samme webområde.

Hvis telefonen er koblet til datamaskinen mens du prøver å åpne en mediefil, først koble telefonen fra datamaskinen og kontroller at du slår av masse lagringen måte eller MTP.

Hvis du allerede prøver å åpne en mediefil på datamaskinen med masse lagringen måte eller MTP, kontroller at du har lukket din Blackberry Storm media manager verktøyet.

Hvis du i stedet bruker verktøyet for media manager av din Storm Desktop Manager til å åpne en mediefil på datamaskinen, kontroller at masse lagringen måte eller MTP slås av på telefonen.

Hvis problemet synes å være med media-kortet (inkludert en melding at telefonen ikke gjenkjenner kortet), kontroller at kortet er riktig satt inn og formateres riktig. Å riktig formatere kortet, koble telefonen fra datamaskinen, slå av masselagring, formatere kortet og deretter aktivere masselagring på.

Hvis du har bekymring bevarer en sang eller video fra en webside, klikke en kobling for sang eller video i nettleseren og velg Lagre. Skriv inn et navn for mediefilen og deretter lagre igjen.

Hvis du sliter med å finne en mediefil på din Storm, klikker du medieikonet på homescreen, klikk en medietype og -kategori og skriver inn deler av eller hele navnet i feltet Søk.

Hvis du fremdeles har problemer, eller har mer spesifikke spørsmål, kan du finne svar på http://na.blackberry.com/eng/support/