Nnywellness.com

Hvordan installere en øvre bidétbatteri i en 1994 Dodge RAM B250


Dodge B-serien varebiler debuterte tilbake i 1971, etter eliminering av A-serien besetningen av varebiler, som varte fra 1964 gjennom 1970. I 1981 lagt Dodge "Ram" navn på full-size bilen i kø. 1994 Dodge Ram B250 kom standard med en 3.9-liters V-6 motor som presset ut 175 hestekrefter. Øvre ballen leddene på den B250 foran suspensjon er en merkelig oppsett, som de er en skrue i type, i motsetning til en trykk-modultype. Dette gjør fjerne og installere en øvre bidétbatteri 1994 B250 en enkel oppgave enn de fleste andre biler i sin tid.

Instruksjoner

Fjerning

• Løsne det lug vanskelige problemer på hjulet med den mislykkede kuleledd, bruker ratchet og socket. Løft foran van med et gulv jack og lysbildet jack står under bilens ramme skinner. Lavere B250 på jack står. Fjerne det lug vanskelige problemer fra rattet og trekk hjulet fra huben.

• Skyv kontakten under nedre kontroll arm og løft kontakten til det berører nedre kontroll arm. Gjelde ikke alle oppover kraft.

• Dra cotter pin fra den øvre bidétbatteri stud med nål nebbtangen. Fjern mutteren fra ballen felles stud, bruker ratchet og socket.

• Angi ballen felles skilletegn-Chrysler også nei. C-3564-A-mellom den øvre bidétbatteri stud og nedre del av den styringsgruppe knoke, med gjengede siden vendt opp. Slå den gjengede enden av separatoren mot klokken med en kombinasjon fastnøkkel før det gjelder oppover kraft til ballen felles stud. Ikke prøv å tvinge ballen felles ut med skilletegn, som du kan bryte skillet.

• Treffe den øvre delen av styringen knoke-rundt ballen felles-kraftig med en hammer til å bryte den bidétbatteri tråder fri fra styringsgruppen knoke. Kuttet segl fra gamle ballen felles, hvis bruker et verktøy kniv.

• Skru ballen felles fra øvre kontrollarmen, bruker en 3/4-tommers-stasjonen bryterstangen og en ball felles fastnøkkel-Chrysler verktøyet nr. C-3561. Fjern bidétbatteri og skilletegn fra kjøretøyet.

Installasjon

• Hånd-tråden den nye bidétbatteri i øvre kontrollarmen, parametere\n stram det til 125 fotpund momentnøkkel og ballen felles fastnøkkel. Hvis du ser en 0,01 til 0,05 - tommers gapet mellom bunnen av den bidétbatteri Sekskantet hode og øverst på den øvre kontroll arm, er dette normalt.

• Trykk en ny ball felles støvel, som kommer med nye kuleleddet, over ballen ledd stud til du føler at det ikke vil skyve noen lengre ned konisk stud. Dra bunnen av støvelen nedover til det tetter på ballen felles konisk kroppen.

• Tre nye ballen felles mutteren, som kommer med kuleledd, på ballen felles stud. Skru mutteren til 135 fotpund, bruker en momentnøkkel og socket. Kontroller at dalen i mutterens castellated topp justert med hull gjennom ballen felles stud. Hvis dalen ikke linjen ikke opp, lett skru mutteren til det kø.

• Sette inn nye cotter pin, som også kommer med kuleledd, gjennom den bidétbatteri stud, deretter bøye sine ben i motsatt retning med nål nebbtangen.

• Stram zirk montering, som kommer med nye kuleleddet, på toppen av ballen, hvis det ikke er forhåndsinstallert, og tettsittende det med en boks slutten fastnøkkel.

• Koble en fett pistol fylt med Universalt fett for zirk montering. Pumpe fett innom ballen til sin støvel føles stram. Ikke fyll det til punktet at fett oser fra støvelen. Fjerne gulvet jack under nedre kontroll arm.

• Installere hjulet på forsiden hub og hånd-stram det lug vanskelige problemer. Heve B250 utenfor jack står og fjerne står. Lavere van til bakken. Stram det lug vanskelige problemer, et krysser mønster til mellom 85-110 fotpund, hvis det lug vanskelige problemer har 1/2 x 20 tråder, eller mellom 175 og 225 fotpund, hvis de har 5/8 x 18 tråder.