Nnywellness.com

Hva kan det være hvis jeg ha hvitt skum bygge opp Under min 2003 CTS olje Cap?


2003 Cadillac CTS ble designet med en 3.2-liters doble overliggende kamaksler sekssylindret motor som produserer 220 hestekrefter og 220 fotpund av dreiemoment. Hvis du har nylig sett hvitt skum eller slam under din motor olje cap, kan du ha et alvorlig problem- eller ingen problem i det hele tatt avhengig av omstendighetene.

Etableringen av hvite slam

Hvitt skum eller "slam" opprettes når fuktighet eller vann kommer i kontakt med motorolje. Når olje og væske er varmt, vil det blande; men når oljen begynner å avkjøle, olje og vann vil skille i hvit strenger. Hvit slam på en olje cap kan være en indikator på en mer alvorlig problem, men det er viktig å undersøke før du tilbringer for mye tid og krefter på en unødvendige reparasjon.

Kjørevaner

Hvis kjøreopplevelsen er begrenset til svært korte turer eller bare en annen stasjon her og der, er det mulig at fuktighet har bare bygget opp i crankcase som motoren ikke alltid kan nå sin driftstemperatur. Når dette skjer, vil fuktighet arbeide seg til toppen av motoren og skjemaet på motor olje cap. Sjekk din olje peilepinnen; Hvis oljen synes å være normal farge og tekstur og inneholder ingen melk substans eller globules, enn sjansene er det er ingen alvorlig problem. Rengjør innsiden av lokket og kjøre bilen for lengre turer eller start motoren og la den inaktiv ofte for å hindre dette fenomenet.

Blåst hodet pakning

Hvit skum kan være et resultat av hvitt stoff i motoren crankcase. Hvis olje peilepinnen vises med denne hvite eller melkeaktig skum, har motoren behandlet umiddelbart. Hvis en hodet pakning blåser eller blir lekk, motorens kjølevann lekkasjer i veivhuset og er swished rundt av veivakselen, oppretter denne motoren-drapet slam som vises på i olje-måling. Ikke Kjør bilen på dette punktet som det vil bare føre til ytterligere skade. For å bekrefte dette er Sjekk kjølevæskenivået motor - hvis den er lav, så det er en god satse det en intern hodet pakning problem.

Sprukne eller skadet motorblokk

Noen ganger kan det bli enda verre enn en blåst hodet pakning. En sprakk motorblokken vil også forårsake olje og kjølevæske å blande i verste måter. I slike tilfeller er den eneste løsningen å erstatte motoren som det er ingen reparasjon for en sprakk blokk. Det er billigere for en bilverkstedet erstatte hele motoren enn bare erstatte motorblokken.