Nnywellness.com

Forskjellene mellom Dings & liten hakk


Forskjellene mellom Dings & liten hakk

Biler kan bli ødelagt i form av dings og liten hakk. Hakk og dings kan skje i parkeringsplasser og curbside parkering og hailstorms kan resultere i flere hakk over bilens overflate. Hakk og dings kan skje når som helst og hvor som helst. Forskjellen mellom en ding og en bulk avhenger av alvorlighetsgraden av skaden til området. Dings er små reparasjon elementer, i motsetning til bulker, som deformert metall mer alvorlig og trenger mer involvert reparasjon teknikker for å fjerne dem.

Bredde

Bredden på en ding kan være definert som et område av skader som måler omtrent på størrelse med et kvartal eller om 1 tomme over. De vises vanligvis glatt, har ikke strukket metall eller brutt maling. En bulk har et større areal, vanligvis rundt sølv dollar-størrelse hånd på størrelse, spenner fra 2 til 5 inches tvers. En større bulk kan måle mer enn 1 fot over, og har metall strekke og sprengning lakkskader.

Dybde

Dings vises relativt grunt i forhold til metall-overflate av kjøretøyet. De konkave innrykk varierer fra mikroskopiske til 1/4-tommers i dybden. Profilen til ding kan runde eller avlange. Trykkmerker kan være grunt, der et panel har vært trukket inn over et stort område, eller de kan være ganske dypt fra en stiv press slag. Det inward metall press kan være ganske dypt hvis bulk har blitt truffet av en skarp gjenstand.

Forskjeller

Dings har ofte lite strekk eller misdannelse i metall rundt kantene, på grunn av sine mindre natur og lavere innvirkning trykk. Den grunne dybden av en ding holder ofte det fra øve flex på overflaten maling. En bulk som skyldes objektet innvirkning kan ha alvorlige metall trøtthet og strekke, vanligvis på grunn av hard eller skarpe overflaten av slående objektet. Bulker med huljern, bretter, kutt eller punktering endrer den molekylære strukturen av metall ved å svekke den.

Reparasjonsprosessen

Dings er noen ganger reparert med suging kopper som trekker metalloverflate tilbake til sin opprinnelige profilen. Noen ganger brukes kroppen hammere og tamponger å tappe den metall tilbake i form. Dype bulker krever boring og koble verktøy for å trekke dem fra utsiden. Paintless bulk Reparasjonsverktøy - som myk tupp stang eller knoke rod--har utskiftbare tips kalt øl og drivere. Knoke stangen, brukes på dings, kan nå bak en smal panel og massasje ding utover. Kroppen hammere og tamponger kan også brukes på større bulker.

Årsaker

Dings kan skyldes plutselig portåpninger mot massive objekter, vanligvis med myk til medium støt. Hagl forårsaker dings i forskjellige størrelser, avhengig av vekt og diameteren på haglet steiner. Hagl stein dings er vanligvis uniform og dybde, men kan påvirke hele taket, bagasjerommet eller hette panelet. Hakk resultat strengere virkninger, som kjøretøy eller andre tunge gjenstander.