Nnywellness.com

Hvordan fungerer en lys projektor?


Lyset

En indirekte lys projektoren er tradisjonelt drevet av en kraftig glødelampe. En elektrisk strøm går gjennom en liten filament. Filament er en motstand, som er en enhet som motstår strømmen av elektrisitet. Den elektriske strømmen er slått til varme som motstand, gjør filament varmt nok til å glød og genererer lys. Fordi den glødende lys skaper så mye varme, installeres vanligvis en fan slag varme på den.

Den Fresnel-linsen

Skinner gjennom en Fresnel-linse, som er en flat linse som bruker små spor å fokusere lys. Den Fresnel-linsen er flat, opprettes det en gjennomsiktig overflate som kan brukes til å vise ting. Foredragsholdere vanligvis bruke transparenter som ark klar plast med diagrammer, skrive eller annen informasjon, vise informasjon. Arkene er sentrert rundt Fresnel-linse så lyset kan skinne gjennom dem, bærer bildet til en vegg eller skjermen.

Speilet

Over Fresnel-linse er et speil vinkel på 45 grader. Lyset fra projektoren går rett opp dette speilet og spretter det mot en vegg eller skjermen. Skjermen viser bildet. Mange fremvisere har også en andre lens foran speilet, som lar programleder fokusere bildet. Størrelsen på bildet, avhenger av hvor nær eller langt projektoren er fra veggen - jo lenger unna, jo større bildet.