Nnywellness.com

Pagani Zonda R spesifikasjoner


Pagani Zonda R er racing-versjon av Pagani Zonda sportsbil produsert i Italia av uavhengige automaker Pagani. Også kjent som Pagani Zonda R Clubsport, Zonda R er ikke egnet for bruk på offentlige veier. I stedet inneholder ytelse orienterte funksjoner som gjør det en dugelig racerbil med noen unødvendige deler.

Oppsett

Pagani Zonda R er en todørs, to-seters lukket coupe. Den har en midtmontert motor og bak-hjulet stasjonen for optimal vektfordeling og håndtering på banen. Motoren er en langsgående beliggenhet, parallelt med lengden på karosseriet. Zonda R har også en lift-off kropp for enkel tilgang til mekaniske komponenter. Selv om ligner på Zonda F veien bilen, bruker Zonda R faktisk bare 10 prosent av de samme komponentene som forgjengeren.

Søkemotor

Pagani Zonda RS motoren er en 5.987-liters, 60 graders V12 gass motor produsert av Mercedes's AMG ytelse divisjon. Den har fire ventiler per sylinder og doble overliggende cams. Motoren gir 750 hestekrefter på 8000 rpm og 524 fotpund av dreiemoment. Dens boring og Slaglengde er 3.5 av 3,2 inches og den bruker en lettmetall motorblokken og topplokket. Drivere styre Zonda R med en XTrac 672 seks-trinns sekvensiell girkasse som bruker ratt-montert paddle shifters.

Dimensjoner og ytelse

Pagani Zonda R er 188 tommer lenge på en 109.6-tommers akselavstand. Det er også 79.3 inches bredt og 44,9 inches høy. Den veier bare 2,359 pounds. Kombinert med den kraftige motoren, opprettes en makt-til-vekt forhold 3.1 pounds per hestekraft. Zonda R får ca 125 hk per liter. Resultatet er imponerende ytelse numbers. Zonda R kan gå fra null til 60 mph på 2,6 sekunder. Toppfarten er 217 mph.

Komponenter

For å håndtere og stoppe trygt, bruker Zonda R fire hjul skivebremser med karbon keramiske ventilerte skiver. Den har et rack og pinion styring oppsett og en dobbel wishbone suspensjon med justerbar Ohlins støt og coil fjærer. En 12-veis Bosch Motorsport traction kontrollsystem og anti-Lock bremser gi driver enda større kontroll.