Nnywellness.com

Hva er noen fordeler med Bluetooth?


Hva er noen fordeler med Bluetooth?

Bluetooth er en håndfri, trådløs teknologi som tillater en bruker å koble en Bluetooth-headset til en mobiltelefon, bærbare datamaskiner eller andre bærbare Bluetooth-klargjort enhet, slik at disse enhetene til å kommunisere direkte og sikkert i lukkede nettverk. Fordelene med Bluetooth er mange og omfatte flere ytelse kategorier, inkludert bekvemmelighet, kompatibilitet og effektivitet.

Multitasking

Med Bluetooth, kan en bruker tilgang til data på en mobiltelefon eller andre enheter uten å bruke hånden. Dette er en spesielt viktig funksjon for driverne, som ville ellers måtte fjerne hendene fra et ratt - og trolig ta øynene bort fra veien, for å svare og bære på telefonsamtaler. I en office-innstilling kan Bluetooth en arbeidstaker å holde sin hendene fri for drift en datamaskin å ta ned notater og fullføre andre oppgaver mens du snakker med kunder eller medarbeidere.

Automatisk tilkobling

I motsetning til en standard trådløs enhet, som krever en bruker opprette en tilkobling manuelt ved hjelp av en skjermen eller en knapp, oppretter Bluetooth en trådløs tilkobling automatisk. Når en bruker bringer et Bluetooth-håndfrisett innen 30 feet av en Bluetooth-klargjort enhet, synkroniseres de to komponentene, med den samme personlig nettverk (PAN). Også kjent som en piconet, en PAN er et lukket nettverk som tillater enheter å kommunisere diskret i nærheten av hverandre.

Standardisert trådløs

Den trådløse teknologien som avhenger av Bluetooth er påkrevd telekommunikasjonsindustrien. Forutsatt alt en enhet er komponenter fungerer riktig, betyr dette en Bluetooth-enhet vil alltid være kompatibel med en annen installert enhet, uansett merke og modell. For Bluetooth-brukere reiser til andre land, er det ikke nødvendig å bekymre adapterledninger, kabler eller andre komponenter.

Adaptive Frequency Hopping

Adaptive frequency hopping (AFH) er en teknologi som begrenser forstyrrelsen et Bluetooth-håndfrisett erfaringer ved kommunikasjon med en annen Bluetooth-aktivert enhet. AFH funksjoner i Bluetooth ved å skanne gjennom over 70 forskjellige frekvenser, i intervaller på 1 megahertz (MHz). Når AFH oppdager en bestemt frekvens er opptatt signaler om andre enheter i området, ber en hop eller bytte til en klarere frekvens.

Strømsparingsmodus signaler

Bortsett fra å bruke AFH, minimerer Bluetooth også forstyrrelser ved å stole på strømsparingsmodus signaler. Mens disse strømsparende Bluetooth signalene ikke reise så langt som andre trådløse signaler, er de også mindre utsatt for avbrudd. I tillegg fordi Bluetooth kan generere disse signalene bruker lite strøm, suger Bluetooth-enheter mindre strøm fra batteriene i forhold til mobiltelefoner og andre trådløse enheter. Dette gjør Bluetooth en energieffektiv mobil teknologi.