Nnywellness.com

Hva er fleste oppløsning størrelser?


Hva er fleste oppløsning størrelser?

TV har alltid vært tilgjengelig i en rekke skjermstørrelser, fra eldre standardoppløsning (SD) modeller til nyere widescreen høy - definisjon fjernsyn (HDTV). Kvaliteten på et TV-bilde er avhengig av oppløsningen til bildet, med forskjellig oppløsning tilgjengelig også. Og selv om en rekke forskjellige oppløsninger er mulig, noen spesielt standarder brukes oftest.

Oppløsning grunnleggende

Oppløsningen for et bilde på TV-skjermen avhenger både på innfødte, eller maksimum, oppløsning på skjermen og oppløsningen som bildene sendes. Oppløsning måles i antall linjer eller piksler som utgjør bildet, justert etter både loddrett og vannrett, loddrett nummeret brukes vanligvis som en kortform betegnelse. Bildene vises også, i enten en sammenflettet eller progressiv skanning, oppretter "p" eller "jeg" som følger loddrett nummeret til markedsføringsformål.

480

480i er oppløsningen for alle standard-definisjon TV-sendinger, uansett om de vises av et SD- eller HDTV. Et 480i bilde består av opptil 720 (vannrett) av 480 (loddrett) linjer, med interlacing formatet for hver ramme (betyr linjene av like rammene er vevd med de av ulike rammer), alternerende med en hastighet på 30 ganger per sekund. Progressiv skanning formatet gir en litt bedre bilde, som disse rammene vises med en hastighet på 60 rammens per andre, skaper en jevnere image. Derfor gir 480p en litt skarpere oppløsning, men dette formatet brukes hovedsakelig av progressiv skanning DVD-spillere.

720

For å bli vurdert HD, må bildet ha minst 720 loddrette linjer piksler. Tilsvarende 720p er én av standard løsninger for HD-video, og alle HDTV har en minimum oppløsning på 720p eller større. 720p består av 1280 x 720 piksler og er en av de primære HD kringkaste løsninger for over-the-air (OTA), kabel- og satellitt-TV. Men når en HDTV med en oppløsning på 720p viser et signal som kringkastes på en høyere oppløsning enn det, må bildet være skalert ned til 720 p og bildet vil miste noen grad av skarphet fra sin optimal visning potensielle.

1080

Den andre primære HD-oppløsningen er en som har 1920 x 1080 piksler og er kjent som 1080i eller 1080p avhengig av formatet som brukes. 1080i er også ofte brukt av kringkasting og kabel-baserte nettverk og er vanligvis den høyeste oppløsningen som er mulig med kabel-TV (i 2011), som videokomprimering nødvendig for kabel sendinger ikke tillater høyere kvalitet 1080 p med alle HD-kanaler. 1080p er den høyeste samlede oppløsningen på tidspunktet for denne publikasjonen, som kombinerer overlegen skarphet og detaljer som ekstra piksler gir jevne progressiv skanning formatet. Det er imidlertid stort sett begrenset til nye optisk plate format spillere og plater, videospill og noen ukomprimert TV-innhold.