Nnywellness.com

Effekten av Subwoofer


Effekten av Subwoofer

Subwoofere er utformet for å øke lave frekvensresponsen i forbruker lydsystemer og finnes som en del av en høyttaler eller som en frittstående enhet. Subwoofere kompensere for en manglende evne til å representere bass lyder funnet i de fleste lyd og brukes i en rekke situasjoner for å opprette forskjellige effekter.

Hjem Audio

Oftest brukes subwoofere inne en hjem hørlig innfatning for å gi som Hi-Fi en lytteopplevelse som mulig. Subwoofere kan brukes i denne situasjonen til, for eksempel fremheve bass lyd i en jazz, eller rock sang. Effekten av subwoofere i dette scenariet er subtile, og kan bare øke bassfrekvensene. De fleste hjem hørlig høyttalersystemer leveres med subwoofere av noen type, selv om noen ganger de er innebygd i høyttalerne.

Bilstereo

Subwoofere er også viktig i bilstereo å forhøye bass svaret som kan lett bli tapt for bakgrunnsstøy i kjøring omgivelser. Bil subwoofere er konstruert annerledes fra hjem lydsystemer, slik at lyden rømmer fra en eller flere porter på subwooferen skaper en høyt og boomy effekt. Det er derfor noen biler kan høres ut som de er vibrerer som de passerer.

Hjemmekino systemer

For å oppnå høy troskapen surroundlyd i hjemmet, er inkludering av en subwoofer integrert. I "Dolby Surround Sound 5.1" for eksempel tallene står for fem høyttalere og en subwoofer. Hvis subwooferen er plassert riktig, vil effekten være at det ikke er merket på alle. En subwoofer vil bringe hjem film ser mye nærmere å teater erfaring, som det representerer lave enden frekvenser uten å være for boomy.

Studio miksing

For profesjonell blandebatterier musikk og film er effekten av en subwoofer forskjellige. Studio blandebatterier velge en subwoofer som spilles en lyd som er under en viss frekvens. Dette betyr at alle lave frekvenser vil bli hørt utelukkende gjennom subwooferen. Effekten av denne typen subwoofer er en lyd som ikke er økt i alle frekvensområdet, men er så "flat" som mulig. Dette gjør at lyden skal blandes riktig og ifølge øret av mikseren.