Nnywellness.com

Problemer med CF-kortet på en Canon Digital Rebel XT


Problemer med CF-kortet på en Canon Digital Rebel XT

Canon Digital Rebel XT er et forbrukerorienterte single-lens reflex (SLR) digitalkamera med en rekke avanserte funksjoner utformet for å gjøre tar flotte bilder raskt og enkelt. Den har en 8-megapiksel CMOS image sensor, innebygd blits, autofokus og en rekke opptaksprogrammer. Alle Canon EF og EF-S linser kan monteres til kameraet. Den bruker Compact Flash type jeg og II-kort for lagring av bilder. CF-kort er vanligvis pålitelig, men noen ganger kan funksjonsfeil. Et par grunnleggende kontroller kan bidra til å sikre at bildene ikke er tapt.

Fysiske problemer

Kameraet vil ikke fungere riktig hvis batteriet er utladet eller ikke er satt inn riktig, eller hvis batteriet eller minne kortrommet ikke slår sikkert. Bilder lagres ikke til kortet hvis det er riktig satt inn i kameraet. Holde kameraet oppreist med linsen vendt fra deg, åpne kortet rommet døren. Sikre at CF card etiketten vender du, så sette slutten med små hull inn i kameraet. Trykk kortet til den klikker på plass. Stenge rom fast til det klikker.

Filformat problemer

Det anbefales å la kameraet formatet CF-kortet før du bruker den til å lagre bildene. Kort formatert ved andre kameraer eller datamaskiner fungerer kanskje ikke riktig i Rebel XT. Hvis du vil formatere et kort, kan du sette den inn i kameraets kortrommet. Trykk på "MENU"-knappen. Trykk på pil høyre for å velge kategorien "Verktøy" Trykk på pil ned til å velge "Format". Trykk "Sett." Tasten pil høyre for å velge "OK". CF-kortet formateres. Det er nå klar til bruk med kameraet. Hvis det oppstår en feil, kan du prøve å formatering igjen. Hvis gjentatte forsøk på å formatere kortet mislykkes, sett inn kortet med en ny.

Kapasitet problemer

Kameraet kan bare lagre bilder på CompactFlash-kortet når det er nok plass på kortet. Kameraet viser hvor mange flere bilder kan lagres på kortet på LCDskjermen. Dette er basert på gjeldende kamerainnstillingene. Feilaktig kan formatert eller skadet CF-kort ha en redusert evne. Hvis kortet er full, laste ned bilder til en datamaskin og deretter fjerne eller formatere kortet.

Feilmeldinger

Rebel XT viser feilmeldinger når noe går galt. «Feile 02» indikerer et problem med CF-kortet. Slå av kameraet. Fjerne og sette inn kortet. Formatere kortet eller bruk et annet kort. «Feile 04» viser kortet er full. Det er mulig at det siste bildet kameraet forsøkte å lagre har gått tapt. En "skadet image"-melding når du trykker på knappen "Play" indikerer et problem med CF-kortet. Prøver å hente bilder lagret på kortet med en egnet kortleser som er koblet til PCen, og deretter formatere kortet eller erstatte den med en ny.