Nnywellness.com

Nye bil forhandling strategier


Nye bil forhandling strategier

Spare penger, stress og tid under en ny bilkjøp forhandlinger på riktig måte. Det har aldri vært enklere for å bestemme forhandler kostnadene for nye biler, flere priser verktøy er tilgjengelig online. Mange forhandlere også bruke Internett-selgere som kan forhandle med deg via e-post, så du trenger ikke å gå inn hos forhandleren å prute.

Forskning

Forskning er en av de beste forhandlinger verktøy. Fra produsentens webområde, kan du bygge en ny bil og pris det med forskjellige alternativer og pakker. Bruk dette verktøyet slik at du vet nøyaktig hva du vil i stedet ha en selger overtale interessen til et høyere priset kjøretøy. Også kan vite riktig MSRP (produsentens veiledende pris) hjelpe deg å identifisere unødvendige forhandler tillegg, for eksempel markedsføring avgifter og andre former for forhandler profitt garantier. Fra produsentens webområde, kan du også se rabatter og insentiver, som penger MSRP eller spesiell finansiering som null prosent. Edmunds nettsiden tilbyr et sanne markedsverdien verktøy for å utdanne shoppere på faktura-priser, som er prisen som forhandleren eier en bil. Bruke både Internett-verktøy vil hjelpe deg å bestemme den beste prisen for bilen du vil.

E-post

Hvis du vil teste kjøre biler før du tar den endelige avgjørelsen, kan du gjøre det før forhandlinger. Når du vet hvilken bil du vil, kan du gå til produsentens nettsted for å finne forhandlere i ditt område, ikke bare én. Gå direkte til forhandler nettsteder fra produsentens listen for å se om noen spesielle priser er oppført på forhandlere sider noen annonsere lavere priser for å øke interessen. E-forhandler og be om deres beste prisen. En fair pris for en ny bil er faktura-priser til $700 prisene fra fakturaen før noen rabatter eller spesiell finansiering. Vente på giveren emails å se hva de tilbyr. Hvis tilbudet er for høyt, email rygg med din egen tilbud. Ta den beste prisen og Fortsett å email forhandlere. I din email, tilstand som du allerede har prøvekjørt en bil, er klar til å kjøpe og ville like å vite hvis din nåværende pristilbud kan slå for en umiddelbar salg. De fleste forhandlere vil slå prisen hvis de tror du er en seriøs kjøper.

Papirarbeid

Når du regne ut en pris for bilen og gå til forhandleren å fullføre kjøpet, har du fortsatt mer forhandle å gjøre. Gå over papirarbeid grundig. Kontroller at det er ingen utvidede garantier eller ekstra tillegg tacked på uten din godkjennelse eller kunnskaper. Dealership's økonomiavdelingen, som er der du fullføre kjøpet papirarbeid, er ofte de mest økonomisk vellykkede på grunn av etter-markedet salg. Økonomiansvarlig vil prøve å selge deg garantier, GAP (garantert automatisk beskyttelse) forsikring eller andre tilleggsprogrammer. Alle priser er merket. Tilby halv pris for elementene du er interessert i. Selvfølgelig, elementene er ikke merket så mye, men med forhandlingene, du kan alltid tilby mer, kan du ikke tilby mindre. Forhandlere også gjerne Vis varens kostnad i form av månedlige betalinger, eller kostnad per måned. Finn ut virkelige kostnader og forhandle det ned.