Nnywellness.com

Hvordan finne ut avskrivninger på en bil


Hvordan finne ut avskrivninger på en bil

En av de største betraktningene når du kjøper en bil er at de svekke seg svært raskt. Ettersom biler er en stor investering, er det lurt å forstå hvordan finne ut avskrivningen av et kjøretøy. Det finnes mange metoder for å gjøre det, som den lineære metoden eller summen av metoden år. Den lineære metoden tilbyr en enkeltverdi for årlig, mens den summen av-the-års årsavskrivningsmetoden (SYD) viser endringen av avskrivning over en periode av år.

Instruksjoner

Lineære metoden

• Bestem hva du betalt for bilen da du kjøpte den. Dette vil være den "kostnad" delen av avskrivning formelen.

• Finne ut "berging" verdien av kjøretøyet. Dette kan bety noen flere ting, avhengig av situasjonen du er i. Hvis du allerede solgt bilen, eller et tilbud, bruker den prisen som verdien. Hvis du ikke har solgt bilen ennå, eller er bare interessert i avskrivningen, må en referanseverdi.

• Bestem levetiden til bilen. Si du har eid bilen i seks år, vil du bruke det som verdien.

• Plugg inn tallene. Som et eksempel, kan du har eid en bil i seks år som du kjøpte for $20.000, men er nå verdt $10.000. Formelen ville se slik ut: $20.000 - $10,000 / 6 = $1,667 avskrivningen årlig. Erstatt eksempel tallene med tallene å finne resultatene.

SYD-metoden

• Bestem prisen du betalte for kjøretøyet.

• Finne ut "berging" verdien av kjøretøyet. Dette kan bety noen flere ting du avhengig av situasjonen du er i. Hvis du allerede solgt bilen eller et tilbud, bruker den prisen som verdien. Hvis du ikke har solgt bilen ennå, eller er bare interessert i avskrivningen, må en referanseverdi.

• Bestem levetiden til bilen. Si du har eid bilen i fem år, vil du bruke det som verdien. Her vil du vil beregne summen av årene fra livet til bilen. Gjøre dette ved å telle gjort fra verdien av bilen til en og deretter legge til tallene. Formelen skal se omtrent slik ut:5 + 4 + 3 + 2 + 1 = 15

• Trekk prisen fra skrapverdien. For eksempel hvis du kjøpte en bil for $15.000 som nå er verdt $ 10 000 etter fem år, får du en grunnleggende avskrivning verdi på $5000.

• Beregn årlig verdi ved å opprette fem årlig fraksjoner. Først vil være 5/15 (1/3 når forenklet). Ta denne verdien og multiplisere det med base avskrivningsgrunnlaget verdi, og du får en verdi av $1,667 for det første året. For andre år, ville du ha en brøkdel for 4/15, og så videre for resten av årene. Gjenta trinnet utføres for det første året for alle andre år. Denne metoden viser høyere avskrivningen utgangspunktet for bilen.

Tips og advarsler

  • Kelley Blue Book er (se ressurser) industristandarden for å finne verdien for nesten enhver bil. Søk etter kjøretøyet og angi informasjon, for eksempel kjørelengde og tilstand, finne sin verdi.