Nnywellness.com

Hva forårsaker en 1993 Ford Explorer 4.0 til å slå tilbake?


Hva forårsaker en 1993 Ford Explorer 4.0 til å slå tilbake?

Funksjonene for Ford Explorer en Kjørecomputer utformet for å redusere menneskelig feil og øke effektiviteten. Når motoren er backfiring, bør du prøve å løse problemet så raskt som mulig. Feilsøke disse mulige problemer krever noen mekaniske ferdigheter samt spesialverktøy.

Eksos gass Recirculation (EGR) System

Når EGR mislykkes, drivstoff brenner varmere og produserer mer nitrogen utslippene. Kontroller at alle vakuum slanger er intakt og ikke har noen lekkasjer. Bruk brukerhåndboken for å finne EGR ventil og EGR regulator. Fest en vakuumpumpe EGR ventil. Kontroller at pumpen har vakuum til 5 til 7 i-Hg. Til slutt, sjekk EGR regulator. Kontrollere spenningen til releet fra EGR regulator elektriske kontakten med tenningsnøkkelen på, men motoren ikke kjører. Bekreft 20 til 70 ohm på EGR regulator med en ohm meter. Erstatt og reparere eventuelle defekte deler.

Tenningstiming

For å sjekk for en defekt tenningstiming i din utforske, må en timing lys og turteller. Først fjerne shorting bar festet til tuten kontakten over bilens timing kjeden. Koble timing lys og turteller til motoren. Kontroller justeringen til timing merkene ved kamakselen. Hvis dette ikke er justert, har drivverk kontroll modul (PCM) kontrolleres av en profesjonelt tekniker. Fjern tidsberegning lys og turteller og koble shorting baren. Erstatt og reparere eventuelle defekte deler.

Defekt ventiler

Etter å ha bekreftet at de EGR og ignitions systemene fungerer, er det sannsynlig skyldes backfiring problemet din utforske ventilsystem. Fjerne tennplugger en om gangen og snu motoren. Berørte ventilen vil "blåse," viser en lekkasje i komprimeringen. Ventiler med disse problemene bør rengjøres. Du bør også sjekke ventilen våren å sikre at de fungerer riktig, og erstatte dem hvis det er tegn på brenning eller skade på ventiler.

Store problemer

Hvis motoren fortsatt feiler etter at disse kontrollene, må du kanskje et større motor problem som sprakk motorblokk eller vindskjev manifold hodet fordreining. Disse elementene krever spesialisert utstyr og trening å reparere, så det er best å rådføre seg med en profesjonell mekaniker.