Nnywellness.com

Hva er forskjellen mellom DLP & Plasma-TV?


Hva er forskjellen mellom DLP & Plasma-TV?

Plasma og DLP TV er to av de tre mest populære HDTV formatene på markedet. De tilbyr forbrukere høyeste kvalitet seeropplevelsen gjennom HD-oppløsning og lyd-utgang. Begge teknologiene er ment for stor skjerm, hjem teater visning og krever nok plass til størrelsene.

Teknologi

Begge TV-formater er utformet for å sende high definition-programmering. Men er prosessen hver bruker for å oppnå dette svært forskjellig. DLP TV opprette deres bilde av skinnende en høy wattstyrke pære gjennom et fargehjul og på tusenvis av ørsmå speil. Disse speilene er så bredt som en menneskelig hår og tilsvarer piksler som utgjør et bilde.

Plasma-TVer fungerer ved å bruke spenning tusenvis av piksler med rød, blå og grønne fluorescerende lys. Disse piksler kommer i kontakt med plasma gass, som skaper lys som vises til betrakteren. Rød, blå og grønne fargene kombineres for å skape forskjellige kombinasjonen av farger i et bilde eller scenen.

Størrelse

Den mest merkbare forskjellen mellom DLP og Plasma-TV er deres respektive størrelse. De er begge kunne oppnå omtrent den samme skjermstørrelsen. Men er det deres samlede vekt og tykkelse som består av sine ulikheter.

Plasma-TVer kan gjøres mindre enn en tomme tykk og kan monteres på en forbrukerens veggen. DLP TV, derimot, krever mye mer plass. De ofte veie over 100 pund og er mye tykkere. Som et resultat kan ikke de være veggmontert.

Kontrastforhold

Kontrastforholdet er muligheten for en TV å reprodusere fargen svart. Dette er svært viktig i å vise detaljer. TVer med høyere innsats mellom hvite og svarte kan vise flere detaljer.

Plasma-TVer er langt bedre enn DLP TV i kontrast. DLPs kan oppnå prosenter av under 10,0001: mens Plasmas kan oppnå en ratio på 100,000:1 eller høyere med "dynamisk kontrast" aktivert.

Tilgjengelighet

Økningen i popularitet av tynnere og lettere TV har gjort DLP TV det meste foreldet. Svært få produsenter gjør DLP-TVer, Mitsubishi er den mest kjente. Dette oppretter begrensninger når søker etter siste innovasjoner og teknologier relatert til HDTV markedet.

Tilgjengelighet

Med den begrensede tilgjengeligheten av DLP TV, er plasma-TVer produsert med større alternativer og funksjoner. En av disse funksjonene er inkluderingen av trådløs internettilgang og "ting." Disse "widgets" Aktiver brukeren koble til Internett for å ha på skjermen viser været, e-post eller sosiale nettverk oppdateringer. Også, lar inkludert trådløst Internett brukere å streame video fra flere kilder, inkludert YouTube, Netflix og Amazon Video. DLP TV kommer ikke med noen av disse funksjonene.