Nnywellness.com

SBC hodet Bolt dreiemoment spesifikasjoner


SBC hodet Bolt dreiemoment spesifikasjoner

I 1955 tok GM bilindustrien verden med storm med innføringen av Chevrolet liten blokk V8 motor. SBC ble opprinnelig utviklet for Corvette, men snart ble standarden for GM muskel biler, endret jeeper og hot-rods. Første generasjon SBC hadde en forskyvning av 265 kubikk tommer og leverte 180 hk. I 1957, større versjon var å levere en forbløffende 283 hp - en hestekrefter for hver kubikk tomme forskyvning. Resultatet opptjent motoren eviggrønne kallenavnet "Mouse." Hittil har mer enn 90 millioner blitt solgt, hovedsakelig gjennom GMs populære "Kasse motor" program.

Topp overhaling

For å opprettholde maksimal ytelse mellom store overhalinger, de fleste muskel bil, utføre Jeep og hot-rod entusiaster en vanlig "topp overhaling" på SBC motoren. Dette gjøres ved å fjerne og demontering topplokket, skrapende bort overflødig karbonavleiringer fra toppen av stempler og inni topplokket forbrenningskamrene refinishing og polering inntak og eksos porter, og til slutt refacing og lapping parring ansiktene mellom ventiler og ventilseter med sliping pasta. Topplokket deretter montert og boltet tilbake på motorblokken.

Topplokk Bolt stramme sekvens

Standard SBC støpejern topplokk må være skjerpet på motorblokken i rekkefølgen angitt av GM. sylinder hodet pakninger er først belagt på begge sider med en spesiell fugemasse. Bolter deretter inn og strammes ved hjelp av moderat dreiemoment med en socket skiftenøkkel. Dette gjøres ved å starte med sentrale bolt og jobber utover bolt-av-bolt på hver side i rekkefølgen angitt i GM motorhåndboken. Denne metoden sikrer full kontakt mellom topplokk pakning og mating ansikter. Det eliminerer muligheten for topplokk warpage.

Topplokk Bolt dreiemoment spesifikasjoner

En justerbar momentnøkkel utstyrt med en socket brukes under den første dreiemoment sekvensen. Kontakten er plassert over topplokk bolter og strammet til dreiemoment skiftenøkkel "bryter" og ikke stram ytterligere. Dette er gjort på en første dreiemoment fastnøkkel innstillingen for 35 til 40 pund-fot, og følge sekvensen lagt ned i håndboken. Momentnøkkel settes da til mellom 60 og 70 pund-fot og bolter er torqued en gang i den angitte rekkefølgen. Som etterfølgende bolter er torqued høyere innstillingen, lette de noe av presset pålagt tidligere strammet bolten. Bolter er så endelig torqued ned med samme innstilling av 60 til 70 pund-fot til eventuelle gjenværende topplokk avlastning. Denne fremgangsmåten sikrer også at bolter har blitt trukket jevnt.