Nnywellness.com

Hva er noen egenskaper som beskriver en heterogen blanding?


Hva er noen egenskaper som beskriver en heterogen blanding?

Når du kombinerer to eller flere stoffer, danne du en blanding. Blandinger er forskjellige fra forbindelser fordi blandingen ikke har en ny kjemiske egenskaper når blandet. Stoffene i en blanding kan skilles i ren elementer. De to hovedkategoriene blandinger er homogen og heterogen. Homogen blandinger har en enhetlig eller samme sammensetning, mens heterogene blandinger har en ujevn komposisjon.

Synlig for det blotte øye

Partikler i disse blandinger er større enn en homogen blanding og er synlige for det blotte øye. Du kan skille ulike kombinert partikler enkelt fra hverandre. For eksempel når du blander olje og vann, vil du kunne se oljen flyter på vannet. Disse to stoffene vil aldri Kombiner sammen helt.

Ujevnt blandet

Blandes ujevnt heterogene blandinger. En partikkel kan være større volumnivå eller størrelse enn andre. Det er ingen spesifikke forhold for ingredienser i blandingen sammen. Denne egenskapen av heterogene blandingen er ulikt homogen blanding, som har en lik homogen blanding og forholdsmessige prosenter av blandet ingrediensene.

Komponenter kan deles

En heterogen blanding involverer ikke endring eller kjemisk forandring. Blandingen kan skilles med enkel mekanisk prosesser, for eksempel dekantere vin eller filtrering. For eksempel i en blanding av olje og eddik i salat dressing, kan de to komponentene skilles med dekantere vin, hvilke arbeider av La blandingen stå og deretter øste ut olje laget over eddik. I filtrering brukes et filter eller sil å skille de ulike komponentene i en heterogen blanding. For eksempel helle etter koking teblader, du bare den varm væsken gjennom en sil skille teblader fra vannet.

Mikroskop eller forstørrelsesglass

I de fleste tilfeller er de forskjellige delene av en heterogen blanding synlig for det blotte øye. I noen tilfeller må du imidlertid ved hjelp av et mikroskop eller et enkelt forstørrelsesglass kunne skille de ulike komponentene. Majones, for eksempel er vanligvis klassifisert som en homogen blanding som det synes å være ett stoff. Men når det er plassert under mikroskopet det så kan klassifiseres som en heterogen blanding fordi majones er en emulsjon som består av meget minutt dråper av vann og olje. Et annet eksempel er en blanding av sand og sukker. Det er ulike, men du trenger et forstørrelsesglass til å identifisere sandkornene fra sukker korn.