Nnywellness.com

Hva er en injeksjonsbrønn pumpe?


Hva er en injeksjonsbrønn pumpe?

En injektor pumpen er en høytrykks pumpe at meter drivstoff til forbrenning kammer av en forbrenningsmotor. Komprimeringen av luft og drivstoff som følger også gir strøm til bilen. På grunn av svært synkronisert motoren, må injektor pumpen være veldig presis.

Historie

Den store innovasjonen som teknologien var innebygd injektor pumpen unnfanget av Robert Bosch i 1927. Bruk av hydrauliske systemer å injisere drivstoff var et stort gjennombrudd i hastighet og effektivitet over de store, tunge luftkompressorer som tidligere hadde blitt brukt. Innovasjoner over tiår ville gjøre teknologien mer utbredt.

Bensin og Diesel

Injektor pumpen brukes vanligvis i en dieselmotor, men kan noen ganger brukes i en bensin (eller bensin) motor for. Men er de fleste bensinmotorer annerledes ved at de bruker en tennplugg for å tenne en blanding av drivstoff og luft før komprimering. Dieselmotorer, derimot, komprimere luft i en varm masse først og deretter injisere høytrykks drivstoff på slutten av komprimering slaget, som tenner blanding på egen hånd. Bensinmotor kan operere raskere, men dieselmotorer er effektiv komprimering. Dette gjør dem ideelle for større kjøretøy som må spare så mye strøm som mulig.

Funksjoner

Injektoren av drivstoff er tradisjonelt kontrollert av en ventil og øke gassarmen. Det kan injiseres for opptil 15 000 pund pr. kvadrat tomme (psi) i noen systemer. Til sammenligning er en jet fly hydraulisk trykk rundt 3000 psi. Drivstoff inn i kammer i form av en atomized spray. Når komprimert kan luft vokse til over 1000 grader Fahrenheit.

Elektroniske styreenhet

Mange moderne injektor pumper bruker en elektrisk kontrollenhet i stedet for en klassisk mekanisk. Elektronisk kontrollene mål faktorer som Veivaksel hastighet, gasspedalen pedal posisjon og motor kjølevæske temperatur og analysere dem for å beregne hvor mest effektivt å legge inn i kammeret. Gamle injektor pumper brukes gasspedalen kabler og sammenlegge-ons hvilke ikke kunne holde opp med moderne motorer.

Turboladere

Eksos av motoren som produseres til slutt kan faktisk gi energi til turbolader for å drive en turbin som pressurizes luften i inntak manifold. Dette gir mer luft i forbrenning kammer, som betyr mer kraft for bilen. Turboladere har vært i store kjøretøy, men blir mer utbredt i mindre.