Nnywellness.com

Hvordan å reparere et automatisk klimaanlegg


Fikse et klimaanlegg i en bil kan være et viktig foretagende, eller det kan være så enkelt som å lade freon i systemet. Feilsøking bilen kan være et lett reparerer mesteparten av tiden hvis du har de riktige verktøyene, høyre kunnskap, og rett problemet (i at noen problemer er bare arbeidskrevende reparasjoner)

Instruksjoner

Vet deler

• Diagnostisere hvilken del av klimaanlegget (AC) går forkjært. Det er fem store deler av AC system. Kompressoren sirkulerer og komprimerer kjølevæsken. (Kjølevæsken bærer varmen i systemet, og er vanligvis R-134 på de fleste nyere modeller). Kondensatoren skifter fase av kjølevann og fjerner varmen fra kjølevæsken også. Ekspansjonsventilen regulerer trykket av kjølevæske. Fordamperen overfører varme fra bilen til kjølevæsken. Tørketrommelen fungerer som et filter for kjølevæske ved å fjerne fuktighet og smuss.

• Test din slanger for lekkasjer. Gjør en enkel løsning av flytende vaskemiddel i en sprayflaske og nyte AC slanger og koblinger mens systemet kjører. Kjølevæske må være under press for å avdekke eventuelle lekkasjer. Hvis du ser noen bobler, har du funnet lekkasjen. Bare når du er sikker på at det ikke er noen lekkasjer kan du legge kjølevæske til systemet. Det er ulovlig å løslate freon gass i atmosfæren.

• Klart ut den kondenserende spoler. Rusk kan noen ganger samles rundt kondenserende spoler, hindrer varmen fra å bli utvist fra AC system. Også se rundt for ødelagte koblinger, utbrente sikringer, dårlig brytere, brutt fan belte eller seler som har brutt rundt kompressoren.

• Toppen av kjølevæske. Hvis systemet har noen kjølig å ta på, men ikke mye, kanskje det er bare mangler noe kjølevæske. Hvis dette er tilfelle og du har allerede merket for lekkasje, kjølevæske noen. Dette bør øke presset i AC systemet vil øke sin evne til å utføre kjøling operasjonen.

• Tømme systemet. Tilgang til ekspansjonsventilen og fordamperen. Når du fjerner fordamperen, vask den med vann og lys skrubbing, være forsiktig så du ikke får noen vann i rørene som inneholder freon. Bruke en AC flush kit for å rense ut freon rørene, etterfulgt av komprimert luft.

• Sjekk din kompressoren. Hvis det er lekker kjølevæske eller gjør klikke lyder, må det en erstatning. Også sjekke for å se hvis clutch engasjerende mens AC kjører. Hvis du erstatter den, Legg olje til sugesiden og rotere clutch flere ganger Prime olje beveger seg gjennom systemet. Boltene fire i kompressoren på en sirkulær måte slik at kompressoren tilfelle ikke blitt skjev. Sist, gni litt olje på freon rør innredning for god passform og hindre hussopp.

Tips og advarsler

  • Hvis du prøver å endre AC systemet fra en gammel R12 kjølevæske til R134, være forsiktig og følg instruksjonene eksplisitt. Bruk sikkerhet beskyttelse på lemmer, hender og øyne. Være forsiktig ikke for å blande de to kjølveske. Mekanikk refererer ofte til disse konvertering kits som "Svartedauden Kits".
  • Aldri koble opplading kits til høytrykk side av systemet.