Nnywellness.com

Gjør det selv høyttaler reparasjon


Høyttalere er ofte utsatt for misbruk. Noen høyttalere kan bli skadet når de er koblet til forsterkere som er for mektig. Ledningene kan løsne og andre sensitive deler kan være skadet. Hvis du har noen elektriske kunnskap du kan ofte reparere høyttalere selv, men du må identifisere problemet og deretter bruke høyre reparasjonen.

Ledninger

Den vanligste årsaken til høyttalerproblemer er skadet eller løse ledninger. Ledninger løsne ofte på grunn av varme fra høyttalerne. Først sjekke ledningene til høyttalerne fra komponenten. Slå av stereo og deretter fjerne speaker kabler bak på enheten. Sjekk endene av ledningene og se på kontakten. Rengjør kontakten, så kuttet og fjerner ledningen og installere det på nytt. Så sjekk høyttaler å se om det løst problemet. Hvis ikke, slå av stereo og fjerne baksiden av høyttalerkabinett. Inspisere interiøret ledningene til å se hvis tilkoblinger er brutt. Hvis de har, loddetinn dem tilbake på plass med en loddebolt og sjekk høyttalerne igjen.

Skadet kjegler

En høyttalemembranen kan revet eller skadet hvis det spilles med for høyt volum. For å sjekk for å se hvis din høyttaler kjegler er blåst, Fjern ansiktet til høyttaleren og inspisere membran tårer og skade. Hvis du finner noen, er det beste alternativet å erstatte hele høyttaleren. Du kan også prøve å tape eller reparere membran, men dette vil ikke gi de beste resultatene. Båndet er bare en midlertidig Fiks.

Talespole

Talespole er delen som flytter membran lage lyd. Dette kan være smeltet eller skadet av høy drevet forsterkere. For å sjekke din coil, åpne ansiktet til høyttaleren og se i spolen, som ligger på baksiden av høyttaleren. Hvis den er skadet høyttaleren må erstattes. Du kan prøve og erstatte spolen alene, eller erstatte hele høyttaleren. Sistnevnte er den enkleste løsningen - en talespole må være spesielt bestilt, med mindre du kan finne en på en musikkbutikk eller brukte elektronikk butikken. Så må det være installert, som innebærer å fjerne gamle spolen uten å skade membran, som er en delikat prosess. Nye spolen installeres på nøyaktig måte gamle spolen ble installert.

Et annet alternativ er å kjøpe en komplett høyttaler reparasjonssett. Dette vil gi alle delene du trenger for et bestemt sett med høyttalere. Mange kits også inneholde instruksjoner for å installere deler, som er svært nyttig.