Nnywellness.com

Hva betyr det når en Film har en svært smal breddegrad eksponering?


Hva betyr det når en Film har en svært smal breddegrad eksponering?

Eksponering breddegrad er den brightnesses som en emulsjon kan spille samtidig som detalj. Det er vanligvis beskrevet i f-stopp, som er standard tiltak av kameraet blenderåpninger. For svart-hvitt kunst fotografi brukes noen ganger "zone system" av Ansel Adams å beskrive tonale variasjoner i et bilde.

Definisjon

Se rundt deg på en solrik dag. Øyet kan skille markere detaljer som rynker i en hvit skjorte, og skyggen detaljer, for eksempel fur tekstur av en svart katt i en skygge. Ingen enkeltvis kan administrere som. Enten markere detaljer vil "vaske" eller skyggene vil "blokk opp". Eksponering breddegrad er forskjellen i et enkelt bilde mellom de lyseste og mørkeste områdene som filmen kan spille full detalj.

Blenderåpning

En membran i linsen av et tradisjonelt kamera er plassert for å gi lys til å angi kameraet og falle på filmen når kameraet nedleggelse åpnes. Størrelsen på denne åpningen kalles "blenderåpning" og måles i en enhet kalt "f-stopp". Jo høyere f-stop, mindre blenderåpning. F-stopp brukes også til å beskrive eksponering. Hvis du setter kameraet til en gjennomsnittlig eksponering og visse områder av området du ønsker å fotografere mer enn tre f-stopp lysere eller mørkere enn at gjennomsnitt du vil miste detaljer i bildet. Transparentfilm med svært smale eksponering breddegrader uforsonlig, i den forstand at du mister markere eller skyggen detalj hvis du feilberegner eksponering enda litt.

Zone System

Ansel Adams' "Zone System" ble opprinnelig utviklet for å bestemme ideelle eksponeringer i svart og hvitt fotografi. Det delt et bilde i 10 tonale soner, strekker seg fra ren svart, sone I, gjennom ren hvit, sone X. midt grå, som er den gjennomsnittlige tonen i de fleste utendørs scener, sone V. Hver sone er forskjellig fra neste av en f-stop. Bruker en flekk meter, finne ut eksponeringen av et middels grå objekt eller en spesiell "grått kort" i området du skal skyte. At eksponering blir din sone V. Deretter meter andre objekter i tiltenkte fotografiske feltet for å se om de er innenfor eksponering breddegrad av filmen. Hvis de ikke, avgjøre om du ønsker å ofre markere eller skyggen detalj, og om det kan være mulig å holde begge av under eller over-eksponere av ett eller to stopp.

Filmtyper

Lysbilde filmer har en bredde på cirka fem stopp, digitale speilreflekskameraer seks, farge negativ film om lag sju stopper og svart-hvitt filmer opp til åtte. Vanligvis, jo høyere kontrast av filmen, jo smalere eksponering breddegrad. Forskjellige merker og hastigheter på filmen varierer i sine evner til å opprettholde høydepunkt og skyggen detaljen innenfor en gitt eksponering breddegrad. Visse behandling teknikker kan også påvirke eksponering breddegrad eller kompensere for under eller over-eksponert filmen til en viss grad.