Nnywellness.com

Hvordan du bruker kontrollen lydstyrken på en Yamaha-mottaker


Hvordan du bruker kontrollen lydstyrken på en Yamaha-mottaker

"Loudness" kontrollen en Yamaha mottaker (eller en mottaker som har denne kontrollen) er vanligvis en trykknapp at når deprimert, brytere på lydstyrken contour krets. Når aktivert, er loudness kontur kretsen satt opp, sammen med volumkontroll, å kompensere for det menneskelige øret tendens ikke å høre den lave og høye frekvenser godt når de spilles på et lavt volum. Hørselen forskere Fletcher og Munson publisert sine funn om dette emnet i Journal of akustisk Society of America i 1933. «Fletcher-Munson kurven» ble senere en ISO-standard som er utviklet i utallige elektronikk.

Instruksjoner

• Spille akustisk opptak på middels til høyt volum---loudness kontrollen av--- og angi bassen og treble styrer å reprodusere alle instrumenter for å høres naturlig.

• Skru ned volumet styringen til lav: lav nok til å enkelt bære på en samtale over den. Du skal høre en markant nedgang i bass og diskant i forhold til mellomtone frekvenser.

• Trykk ned kontrollknappen lydstyrken. Du skal høre bass og gjenopprettet diskant. Hvis du har en kontinuerlig variabel loudness kontrollknappen på din Yamaha, det er motorisert og styres fra fjernkontrollen. Denne kretsen justerer mellomtone frekvenser også. Eksperimentere med innstillingene til du får den mest naturlige-klingende automatisk fra høyttalerne.

• Skru opp volumet: kontur krets spore bass og diskant ifølge for øret følsomhet på hvert nivå.

Tips og advarsler

  • Når du hører på middels til høyt lydnivå, er det bedre å deaktivere loudness kontroll: ekstra krets banen introdusere en subtil mengde forvrengning som kan redusere bildebehandling, klarhet og absolutt klang.