Nnywellness.com

Hvordan fortelle hva tallene har blitt oppringt fra telefonen


Hvordan fortelle hva tallene har blitt oppringt fra telefonen

Å vite hva oppkallinger på telefonen er en viktig del av å holde regningene under kontroll. Metodene du samtaler varierer avhengig av telefonen du bruker. Hvis du kontrollerer anrop på mobiltelefonen, kan du se i samtaleloggen. Hvis du kontrollerer anrop fra et land-linje, kan du sjekke månedlige kontoutskriften.

Instruksjoner

Tilgang samtaleloggen via hovedmenyen.
Hvis du kontrollerer anrop på mobiltelefonen, sjekk samtaleloggen. Anropsloggen på telefonen får du dato og klokkeslett for alle innkommende, utgående og tapte anrop. Avhengig av telefonen, kan anropsloggen lagre samtalene i opptil ett år. Trykk på "Meny"-knappen på telefonen til hovedmenyen. Finn anropsloggen og trykk "OK". Dette vil gi deg en liste over alle anrop.

Du får også samtaleloggen ved å trykke på "Telefon" eller "Ring"-knappen på telefonen. Dette vil ta deg til en liste over de siste nummer du ringte. Merk samtalen du vil vite mer om, og trykk "OK" for å få datoen og klokkeslettet for samtalen. Noen telefoner har en "Historie"-delen på skjermen. Bruker din tastatur, gå til delen "Historie" av skjermen og trykk "OK" for å se samtaleloggen. Mens samtaleloggen vil fortelle deg som du har kalt, er det ikke mulig på detaljer varigheten eller kostnader av samtaler.

Logg på kontoen din for å se den elektroniske kontoutskriften.
Logg inn du er online-konto telefontjenesten. Dette vil tillate deg å se en spesifiserte kopi av kontoutskriften. Når du har logget på kontoen din, klikk på områdekartet. Finn koblingen fakturering og klikk kategorien uttalelse. Dette vil tillate deg å se en spesifiserte kopi av fakturaen detaljering alle samtalene. Du kan også se hele samtaler og hvor mye koster hver av samtaler.

Spesifiserte samtalene vises på baksiden av regningen din.
Lese kontoutskriften. Den månedlige kontoutskriften inneholder en spesifiserte kopier av alle samtaler fra alle telefonene på kontoen. Viser innkommende og utgående samtaler, sammen med varighet og kostnader av samtaler. Spesifiserte samtaler kan vanligvis finnes på baksiden av regningen.