Nnywellness.com

Hvordan aktivere din TracFone


Hvordan aktivere din TracFone

TracFone er en velkjent forhåndsbetalte mobilleverandør. Oppgaven med å aktivere en ny mobiltelefon kan virke skremmende for noen, men heldigvis TracFone nettstedet inneholder alt du trenger å aktivere din nye TracFone raskt og enkelt, online. Ved å besøke deres hjemmeside og i lett retning, vil telefonen være aktivert og klar til bruk i 24 timer eller mindre. Hvis et problem er en mangel på Internett kan en rask samtale til Tracfones kundeservice-avdeling du aktivere din TracFone over telefon.

Instruksjoner

Aktivere din TracFone Online

• Åpne nettleseren og gå til Tracfones hjemmeside (se ressurser). Klikk på den grønne knappen der det står "Aktiver telefon, Legg til eller kjøpe ringetid" i høyre kolonne på siden. Klikk på den blå knappen der det står "Aktiver/Gjenopprett telefon" i menyen øverst på neste side.

• Velg om du vil aktivere din TracFone med et helt nytt nummer, overføre en eksisterende TracFone nummer til den nye telefonen eller overføre et nummer fra en annen mobiltelefon tjenesteleverandør TracFone. I neste del, klikk på bildet som ligner mest på det ditt nye TracFone og klikk "Send"-knappen.

• På neste side hvis du ikke allerede er registrert TracFone, klikk på "Registrer" knappen under "Nye Online kunde." Fyll ut alle de nødvendige personopplysningene og serienummeret TracFone, som du finner på rød aktivisering kortet i TracFone pakken eller telefonmenyen "Forhåndsbetalt". Klikk "Send". Hvis du allerede er registrert med Tracfones nettsted, logge deg på med bruker-ID eller e-postadresse og passord, deretter "Logg inn"-knappen. Angi mobilens serienummeret og klikk på "Send." Etter en kort forsinkelse websiden oppdateres, og den nye telefonen vil bli aktivert.

Tips og advarsler

  • Under registreringen, kan du bli bedt om ditt TracFone serienummer. Klikk Hjelp-koblingen ved siden av feltet serienummeret for hjelp med å finne din TracFone serienummer.
  • Før du starter telefonen, vil det være nødvendig å lade batteriet. Koble laderen og vente i minst to timer før du begynner aktiveringsprosessen for å sikre at telefonen er fulladet.
  • Hvis du får problemer under aktiveringen, kan du ringe TracFone kundeserviceavdelingen på 1-800-867-7183.
  • Hvis du vil overføre et nummer fra en annen mobiltelefon leverandør, oppretter TracFone en billett for å starte prosessen med å kontakte andre bærer og overfører nummeret. Dette kan ta lenger enn aktivering din TracFone med et nytt nummer.
  • Før du begynner, kontroller at telefonen er klar for aktivering ved å sikre at batteriet er installert og fulladet, telefonen er slått på og at SIM-kortet er installert og sitter fullstendig og korrekt. Sjekk også bakgrunnsbelysningen som lyser telefonens skjermen å sikre at den er skrudd opp.