Nnywellness.com

Hvordan lage en projektor-TV


En projektor-TV kan være svært dyrt, men det er mulig å lage din egen versjon av en for mye mindre. Du i utgangspunktet konstruere en enhet som forstørrer og prosjekter TV videobildet ved hjelp av en linse. En stor skjerm med dybden på røret stil TV fungerer best for dette fordi dens balanse kan støtte projeksjon rammen du knytte til sin. Denne typen hjemmelagde projeksjon TV fungerer best i mørket.

Instruksjoner

• Konstruere en boks-lignende ramme som er samme høyde og bredde av skjermen og mellom 8 tommer til 1 fot lang. Dette kan være laget av papp eller tynn kryssfiner. Male bitene svart og forsegle dem sammen med lim eller båndet slik at ikke lys unnslipper gjennom sprekker i hjørnene.

• Montere rammen på skjermens skjermen. Plasser bånd rundt området der skjermen og ramme møte så ikke lys fra skjermen unnslipper. Støtte rammen med mer tape fra rammen slutten på skjermens øverste og nederste overflater.

• Bygge et andre delbilde som om halve dagen lengden av det første og bare knapt mindre i høyde og bredde. Det må være bare små nok til å passe perfekt i den første rammen og likevel fortsatt justerbar i posisjon.

• Skjær et stykke kryssfiner eller papp som passer i den andre (mindre) rammen. Skjære hull ca 19 cm rundt i sentrum av denne brikken og fest en linse til den. En dobbel-konveks (forstørre) linse kan fungere, men en fresnel-linse fungerer enda bedre.

• Sette inn i linsen sikkert i mindre rammen, og deretter sette inn rammen delvis i det større bildet på skjermen. Snu skjermen opp-ned (linsen Inverterer bildet) og TV eksterne enheter (kabel-boksen, DVD-spiller) er koblet til den.

• Slå skjermen mot en tom vegg. Slå av lysene og skru på monitoren. Flytte skjermens posisjon til du har en projeksjon så store som du ønsker. Juster mindre rammen posisjon innenfor større rammen til bildet er fokusert.

Tips og advarsler

  • Du må kanskje justere fargene på skjermen etter snu den opp ned. Det kan også ha en grønn eller lilla nyanse hvis skjermen ikke har vært på i minst 12 timer. Dette er midlertidige. En flatskjerm dataskjerm fungerer bedre enn bilderør TV hvis du kan koble det til kabelboks eller videospiller. Hvis videoen boksen ikke har en VGA (datamaskin-stil)-utgang, få en TV tuner kort vil koble enhetene med både VGA og RCA kompositt kabler.
  • Prøv ikke å gjøre projeksjonsskjermen større enn 80 tommer eller du mister for mye klarhet og lysstyrke.