Nnywellness.com

Hvordan sammenligne HDTV/Digital-TV-skjermer


Din HDTV erfaring hengsler, for en stor del på HDTV skjermtypen du kjøpe. Forskjellige skjermer tilby ulike bildekvalitet.

Instruksjoner

• Forstå flatskjerm-TV. De er tilgjengelige som flatskjerm plasma og flatskjerm LCD. Plasma-TV er svært tynn på rundt 3 inches og gir en utrolig bildekvalitet. Det er utsatt for bildeinnbrenning problemer i de første 100 timene av visning, som kan unngås ved å holde kontrasten lavere enn 50 prosent. Nye modeller har funksjoner som å unngå brenne-ins. En plasma TV levetid kan strekke opp 60 000 timer klart, som er lang vurderer vanlig TV vaner. På den annen side, tilbyr LCDer stor variasjon i skjermstørrelser, spenner opp til 65 inches i diagonal størrelse. Selv om bildekvaliteten er dårligere enn plasma, har nyere fremskritt forbedret det i stor grad. Dessuten, sett fra sidene, bildekvaliteten lider. Prisene på både plasma-TV og LCD har kommet ned i nyere tid gjør dem rimelig, uten en reduksjon i kvalitet.

• Forstå direkte utsikt TV eller rør-TV, som er kjent. Den mest populære blant alle HDTVer, strekker seg opp til 36 tommer diagonalt. Selv om det er billig, har ulemper som bulk og vekt. De er godt å se fra alle vinkler, men bildet mister skarphet med high definition feed. At forårsaker også rette linjer bøyes på skjermen. Med innovasjoner, direkte utsikt TVene nå vises i flatskjermer og er også kompatibel med HD-feed.

• Gjør deg kjent med bakside-prosjektering TV. En mindre dyre TV enn plasma-TVer, det kjører på to forskjellige teknologier - CRT-rør og mikro viser bruker DLP, LCD eller LCoS-teknologi.

• Forstå CRT-TV. Men billig, leverer ikke de den samme mengden skarphet som mikro viser. Ikke bare gjør de krever regelmessig vedlikehold i konvergens justeringer for skarphet, men også krever forsiktig oppsett.

• Forstå microdisplays. De er avanserte TV-apparater, som kjører på microchips med tusenvis av piksler. Alle microdisplay sett inneholde en lampe som videresender lyset på skjermen gjennom eller microchips. Disse lyskildene må skiftes hver 3000 til 10000 timer avhengig bruk vaner. De er enkle å erstatte og krever ikke en ekspert. De er best egnet for digitale signalene i stedet for en analog feed. DLP chips, laget av Texas Instruments, er den mest populære blant de tre sjetongene. Det er et bredt spekter av DLP chips, alle varierte i deres pris og bildekvalitet. Noen DLP chips føre det som kalles regnbue - passerer striper av farge på TV-apparater. Det fører også til tider til utseendet på kornete piksler, men fremtidige versjoner av DLP TV lover å omgå disse ulempene og levere en bedre seeropplevelse. LCD er mindre populært enn de andre microdisplays. Selv om det gir frihet fra regnbue, er det ikke så lys som LCoS eller DLP TV. Også har en lavere svart nivå og er utsatt for skjermen døren effekten - utseende svak rutenett på skjermen - fra en nær avstand. Hvit ensartethet er et annet problem med LCD-apparater. Det fører misfargede flekker på skjermen til tider. LCoS-TV-apparater gir god bildekvalitet dype svarte og enestående pixel fyll. Som LCD forblir det en klart regnbueørret effekt, ytterligere gjør for en behagelig seeropplevelse. Men som LCD, også har hvite ensartethet problemer.

• Gjør deg kjent med front-projeksjon TV. De er veldig forskjellig fra vanlige TV-apparater. Det er en skjerm-projektor, som ikke er ideelt for daglige visning. Hotellet tilbyr en glimrende bildekvalitet, men krever mye lys kontroll. De er tilgjengelige som DLP-projektorer eller LCD-projektorer. Mens DLP score på lysstyrke, ensartethet og svarte, score LCD på antall funksjoner. DLP lider regnbueørret effekt og er relativt dyre mens LCD har noen skjermen døren effekter og er ikke så lys som DLP sett.

Tips og advarsler

  • Før du velger en HDTV, be bilforhandleren om å gi deg en demonstrasjon.
  • Vurdere størrelsen på rommet og at visningsavstanden før optisk for en HDTV-skjerm.