Nnywellness.com

Dyp syklus batteri vs Auto batteri


Dyp syklus batteri vs Auto batteri

12-volts elektrisk systemer ofte gjøre bruk av bly-syre videregående batterier. To typer batterier brukes vanligvis for en 12-volts elektrisk system--bilbatterier og dyp-syklus batterier. Behovene til den elektriske kretsen bestemmer hvilke batteriet er brukt for programmet. En krets som krever en jevn tilførsel av elektrisk strøm krever en annen akkumulator enn en krets som trenger en stor eksplosjon av elektrisk energi samtidig.

Hvordan en strøm fungerer

Et batteri er en elektrokjemisk enhet som produserer en spenning differansen mellom to poler--en positiv Pol, og en negative Polen. Hver Pol må gjøres av et annet materiale. For eksempel mange blysyrebatterier inneholder en positivt påle laget av bly oksid, og en negativ stang laget av bly.

Batteriet polakkene er plassert i en elektrolytt (for eksempel svovelsyre). Dette fører til en kjemisk reaksjon som skaper en spenning differansen mellom to polene. Hver batteriet Pol er koblet til en rekke bly (eller bly oksid) plater i batterihuset. Disse batteriet plater er midt i elektrolytt.

Batteriet plater gir ekstra areal for batteri stangen som de er tilkoblet. Økt batteri plate området kan batteriet til å gi mer elektrisk strøm.

Bil batteri Plate tykkelse

Plater i en bil batteriet er laget av tynt bly (eller bly oksid). Hver plate har utseendet på en skum svamp, som maksimerer tallerken overflaten utsatt til elektrolytt-løsning. Dette gjør at batteriet å gi en kort briste utgangstrinn strømmen.

Dyp-syklus batteri Plate tykkelse

Dyp-syklus batterier inneholder tykk føre (og bly oksid) plater. Oppstart strøm fra en dyp-syklus batteriet er ikke så stor som en bil batteri, konvertere tykkere plater en dyp-syklus batteri ikke til ledelsen sulfate så raskt. Dette gir dyp-syklus batteriet å gi elektrisk energi for en mye lengre tid enn en bil batteri.

Lading og utlading

Bilbatterier må gi en stor Start elektrisk strøm for å slå startmotoren. Når motoren er startet, dynamoen gir strøm til bilindustrien elektriske systemet og lader batteriet samtidig.

En dyp-syklus batteri brukes vanligvis til å forsyne jevnt over en tidsperiode (for eksempel to ampere per time i flere timer) enn en kort burst starter energi.

Både dyp-syklus og bil batterier kan lades ved hjelp av en liten gjeldende trickle lader.

Betraktninger

En bil batteri kan brukes til å gi en rask utbrudd av elektrisk energi og deretter lades. Hvis mengden av utslippet er relativt liten (mindre enn 20 prosent), kan batteriet vare i flere tusen lading sykluser over flere år.

Men hvis en bil batteriet er brukt i en krets som utslipp batteriet over lengre tid, vil platene i batteriet til slutt oppløse eller kortslutning.

En dyp-syklus batteri kan brukes som et utgangspunkt batteri; men kan batteriet ikke kan levere som mye Start elektrisk strøm som en lignende bil batteriet. Lossing bare en liten del av dyp-syklus batteriets kapasitet og deretter lade batteriet kan også fremme batteri sulfation, noe som vil redusere levetiden til batteriet.