Nnywellness.com

Hvordan øke levetiden til projektor pærer


Hvordan øke levetiden til projektor pærer

Projektorer kan kontoransatte, lærere og foredragsholdere å projisere et bilde fra en bærbar PC eller papir på en stor skjerm for et publikum. En av de viktigste komponentene projektoren er lyspæren. Hver projektor lyspæren har en gjennomsnittlig levetid, kalt lampens levetid, som er angitt av produsenten. For å sikre at projektor pære varer like lenge som det skal, bør du følge noen retningslinjer for bruk.

Instruksjoner

• Clean rommet som projektoren er i regelmessig fjerne alle støv og rusk som vil falle på pæren. Dette rusk vil bygge opp og redusere levetiden til projektor pære. Kontroller at du erstatter air condition og oppvarming filtre i området minst hver tredje måned for å fremme fjerne støvpartikler fra luften.

• Feilfri av ventilasjonsåpningene på utsiden av projektoren før bruk med en fuktig klut. Tørk klut fra side til side for å samle støv, selv om det ikke er synlige for øyet. Overflødig støv tresko projektoren, som fører til overoppheting og reduserer pære livet.

• Definere projektoren på et sted som har minst to til tre fot klaring på alle sider når den er i bruk. Dette gir tilstrekkelig luftstrøm av projektoren, som utvider pære livet ved å hindre overdreven varme oppbygging.

• Ikke bruk projektoren i mer enn tre til fem timer per dag for å få maksimal levetid pære. Ikke la projektor pære på når maskinen er ikke i bruk.

• Unngå snu projektoren på og av hyppig, siden denne alderen ikke bare strømbryteren, men også pære. La projektoren på under hele presentasjonen, men deaktivere pausene av mer enn 5 minutter.

• Aktiver "Lampe økonomi Mode" Hvis projektoren er utstyrt med en. I økonomimodus, lysstyrken på pæren er nedtonet med ca 10 til 30 prosent men bildekvaliteten forringes ikke. Med denne innstillingen kan øke pære forventet med 50 prosent, ifølge presentasjon Tek nettstedet.

• Slå av projektoren lett når du er ferdig bruker maskinen, men ikke slå av projektoren. Tillat enheten å forbli på til viften blåser, som sprer overskuddsvarme forårsaket av pære. Hvis du ikke tillater viften å kjøre etter bruker maskinen, minker pære livet.

Tips og advarsler

  • Hvis projektoren begynner å dempe og forblir dim, er det på tide å skifte projektoren.
  • Ifølge projektoren sentrale nettstedet har de fleste projektor pærer en lampe levetid på rundt 2000 timer.