Nnywellness.com

Hvorfor har røde biler høyere forsikring?


Hvorfor har røde biler høyere forsikring?

En pågående ryktet at eiere av røde biler betale høyere forsikring priser enn andre farger rettmessig begs spørsmålet: er det virkelig en konspirasjon mot røde biler? Litt sleuthing avdekker disse svarene.

Forsikringsselskaper vite ikke din bil farge

Assurandører si vurderingsprosessen er fullstendig colorblind. Systemene er helt uvitende om fargen på kjøretøyet når prisene bestemmes. Denne uttalelsen er sikkerhetskopiert av garantistene Progressive Insurance og Allstate i en artikkel av Bankrate.

Har de holder ut av mengden?

Farge saker, spesialister i fargeteori, har antydet røde biler kan fanger øyet av mer trafikk politiet fordi de er lettere å spot kjøring nedover motorveien. Når oppdaget, kan det hende at en politimann mer sannsynlig å sikte geværet radar og fange dem over fartsgrensen. Flere billetter tilsvarer en høyere forsikringspremie.

Er det driveren?

Aggressiv kjøring?
En annen teori er at folk som velger rød som fargen på bilen kan være mer vågale og få flere sjanser. Hvis disse menneskene tilfeldigvis kjører mer aggressivt, de også få flere billetter og være mer sannsynlig å være involvert i en kollisjon, to faktorer som direkte påvirker forsikringspremier.

Det handler om bilen og sjåfør

Målgruppe for sportsbiler er unge menn. De fleste sports-biler er tilgjengelig i rødt. Denne kombinasjonen av unge mannlige driveren pluss høy ytelse bil resulterer i høyere forsikring priser, uansett hvilken farge.

Korrelasjon men ingen årsakssammenheng

Mens kjøpe en rød bil ikke iboende føre en eier å betale mer for forsikring enn andre farger, synes det å være nok bevis til å foreslå en sammenheng. Kanskje svart bør være den nye røde.