Nnywellness.com

Hvorfor gjorde Apple avslutte 16Gb iPod Touch?


Apple avsløre ikke sin interne beslutningsprosessen om hvordan det bestemmer spesifikasjonene for dens fabrikat linjer, men forutsetninger gjøres ved jobbe bakover fra resultatene sett i sine utgivelser. Det er to hensyn for Apple når produktlinjer: angi tilgjengeligheten av oppgradert komponenter, og market segmentering i prisingen av ulike modeller.

iPod Touch-modeller

Alle iPod omtales av "generasjon," med hver generasjon av iPod Touch som omtrent tilsvarer oppgraderinger til iPhone. Men hver iPhone app er gitt et nytt Produktnavn: iPhone, iPhone 3G, iPhone 3GS, iPhone 4 og iPhone 4S. Alle modeller av iPod Touch har samme navn, så generasjonen er nødvendig å begrense familien til iPod Touch under diskusjon til år etter lanseringen.

Andre gjennom fjerde generasjon

IPod Touch andre generasjon besto av tre identiske iPod Touch-modeller, forskjellig fra deres minnekonfigurasjoner på 8, 16 og 32 gigabyte. Da tredje generasjon ble utgitt året, oppgradert Apple betydelig både maskinvaren og minnet, slipper modeller med 32 GB og 64 GB minnekonfigurasjoner. Men var det ingen 8-gigabyte tredje generasjon modell; i stedet forble det 8-gigabyte andregenerasjons modellen på salg. Med utgivelsen av fjerde generasjon, Apple oppgradert maskinvaren igjen på alle tre enheter, men opprettholdt matrisen minne konfigurasjonen 8, 32 og 64 GB konfigurasjoner.

Flash-minne

Apple er en bulk kjøperen av SSD-flashminne-brikker i iPod touch, iPhone og iPads, og er generelt antatt å nyte betydelige prisreduksjoner fra deres leverandører som følge av dette volumet. Dette fører til den første grunnen hvorfor Apple kan ha droppet 16 GB modellen av iPod Touch: Hvis prisen på 32 GB og 64 GB chips falt lavt nok at Apple kunne opprettholde lønnsomhet, det er ingen grunn til ikke å gi forbedret spesifikasjonen til sine kunder. Prisforskjellen mellom en 8 GB og 32 GB iPod Touch er $100; Kostnadsøkningen på en 32-gigabyte glimtet hukommelse flis er nesten sikkert mindre enn dette, legges forskjellen i pris over kostnadene for chip profitt for Apple.

Markedssegmentering

Denne blader prinsippsaken hvorfor 8 GB modellen ble ikke erstattet med en 16 GB-modellen i fjerde generasjon, og dette er mer en forretningsmessig beslutning enn en teknisk. Opprette et stort spesifikasjon gap mellom den billigste modellen og mellomtone modellen kalles markedssegmentering; Det sikrer at de eneste som kjøper billigste iPod Touch er kunder som ikke har råd til noe bedre. Økningen av fire ganger så mye minne for en 50 prosent økning i pris er derfor laget mer fristende; Bruk 16 GB minnebrikken i billigste modellen, og flere folk vil kjøpe som modell, redusere Apples fortjenesten. Det er sannsynlig at en 16 GB-modellen vil returnere i fremtidige versjoner, men bare når andre faktorer tillate en lignende segmentering mellom mellomtone og billigste modeller.