Nnywellness.com

Hvordan erstatte serpentin beltet på en 1993 Ford Ranger


Hvordan erstatte serpentin beltet på en 1993 Ford Ranger

Serpentin beltet på en 1993 Ford Ranger er avgjørende for lastebilens operasjon. Uten beltet overfører dreiemoment til dynamoen fra veivakselen, ikke ville Ranger ha nok strøm til å drive motorstyringssystem. Når du merker frynsete kanter, sprekker og manglende ribbeina, må erstatte beltet eller håndtere en ikke planlagt layover i veikanten mens du venter på bergingsbil. Hvis du har litt bilverksteder ferdigheter, kan du erstatte serpentin beltet på en 1993 Ford Ranger i ca 30 minutter.

Instruksjoner

• Løft Ranger's hood og støtte det med prop stangen. Undersøke belte ruting diagrammet, ligger på fan likkledet, å bli kjent med plasseringen av strammer og andre komponenter, samt beltets riktig rutingsbane.

• Frigjøre spenninger på belte strammer med serpentin verktøyet. Slip beltet fra den strammer skivene med den ledige hånden og sakte flytte strammer tilbake på plass.

• Tre beltet av de resterende trinser og trekke det ut av motoren godt for hånd. Strekningen beltet til sin fulle lengde ved siden av det nye beltet. Kontroller at gamle beltet er mer enn 1 tomme lengre enn det nye beltet.

• Sløyfe det nye beltet rundt bunnen av den Veivaksel skivene for hånd. Følg belte ruting diagrammet som du tråden beltet rundt hver av de resterende trinser, forlater den strammer skivene siste.

• Lindre spenning på belte strammer igjen med serpentin verktøyet. Sett nytt belte på den strammer skivene for hånd og hold den på plass som du sakte flytte den strammer skivene tilbake på plass. Fjerne verktøyet og lukke panseret.

Tips og advarsler

  • Beltet vil strekke under sin levetid, derav varianten mellom gamle og nye belter. Hvis nye beltet er lengre enn den gamle, eller mer enn 1 tomme kortere, ta begge belter til auto deler butikken og matche gjengangeren ettall opp med riktig erstatning.
  • Forsøk aldri å installere et belte som ikke er riktig lengde. Følg alltid belte ruting diagrammet nøyaktig. Det er ofte mer enn én måte å legge beltet og distribuere den feil kan føre til alvorlig skade Ranger eller du.