Nnywellness.com

Hvordan du justerer Solid Lifter ventil snert på en Big Block Ford


Ford store-blokken motorer kommer fra to forskjellige familier. 390, 427, 428 Cobra-Jet og Super Cobra-Jet motorer er fra "NH" serien. 429 og 460 motorer, som inkluderer 429 Cobra-Jet, Super Cobra-Jet og 429 SJEFEN, er fra "385" motor serien. Rekkefølgen som justeres ventilene er den samme for alle motorene men ventil klaring spesifikasjonen er forskjellig, avhengig av hvilke maskinen du har. Alle motorer enn 429 SJEFEN har ventilene justert når den er varm. Noen motorer bruk en gjenget justering skrue med en enkelt sikringsmutter. Noen motorer bruker bare en gjenget innstilt skruen som har spesielle tråder å holde det på plass. Du må få ventil Lagersalg for bestemte motoren.

Instruksjoner

• Parkere bilen på et nivå, asfaltert underlag og sett på parkeringsbremsen. Plass overføring og Park for automatisk eller nøytral manuell. Kjøre motoren til normal driftstemperatur. Hvis motoren er en 429 sjef, må motoren være kaldt.

• Fjerne luften renere. Pakk hver tennpluggen ledning med et stykke maskeringstape og markere hvor sylinder på båndet. Sylindere nummereres "1-2-3-4" på passasjersiden av motoren og "5-6-7-8" på førersiden av motoren. Fjern tennpluggen ledningene fra tennpluggene. Bruk en ratchet og socket for å fjerne tennpluggene. Dette vil gjøre motoren lettere å rotere du utfører ventil justeringer.

• Bruke ratchet og socket for å ta ut boltene som holder på dekslene. Fjern dekslene. Trekk av gamle ventilen dekselet pakninger og forsiktig skrape gjenværende materiale fra dekslene med pakning skraper. vær forsiktig. Det er lett å kutte deg på kanten av ventilen. Plasser butikk filler på topplokket og skrape gjenværende materiale fra topplokket. Bruke butikk filler for å fange alle partikler. Fjern butikk Filles. Spray en butikk fille med noen deler renere og rengjør overflaten av deksler og topplokk pakning.

• Bruk en slotted skrutrekker til å snuse to klipp som holder på Distributør cap. Fjerne Distributør hetten. Plass en ratchet og kontakt på stor bolten i midten av veivakselen. Sakte rotere motoren i klokkens retning mens rocker armene på nummer én sylinder. Når begge ventiler lukkes, når Distributør å se at rotoren peker på nummer én tennpluggen ledningen og at de bare begynner å åpne. Holder Distributør hetten rett over distributøren og ser ned på cap, kan du kontrollere at rotoren er i riktig posisjon.

• Sjekk rocker arm for å kontrollere hvilken justering du har. Hvis du ser en mutter på innstilt, vil du løsne de øverste sikringsmutter med en skiftenøkkel, slå innstilt med en skiftenøkkel og stram mutteren. Hvis det ikke er noen mutter, bare slå innstilt med en skiftenøkkel.

• Juster inntak og eksos ventiler på nummer én sylinder ved å skyve den passende størrelse følehorn måle rocker arm spissen og ventilen stammen. Som et eksempel bare, vil vi bruke en.019-tommers føler som vår innstilling for begge ventiler. Skyv føler rett på og flytte det frem og tilbake. Du bør føle seg liten dra på den på følehorn måle. Hvis ikke, stram innstilt til dra merkes.

• Ta føler og sett en.018-tommers føler. Det skal skyve i uten noen motstand. Deretter prøve en.020-tommers. Det bør ikke gå det hele tatt, eller ta overdreven innsats. Når disse betingelsene er oppfylt, justeres ventilen. Hvis du har en sikringsmutter på din innstilt, bruke en fastnøkkel innstilt og en annen nøkkel å stramme sikringsmutter, så dobbeltsjekke klaringsvinkelen. Med en sikringsmutter, kan rydding endres når du stramme, og du må gjøre det igjen.

• Rotere motoren i klokkens retning mens rocker armene på nummer fem sylinderen. Når begge ventiler er lukket, kontroller at rotoren peker på hvor fem gnist plug wire og at punktene er bare åpning. Dette tar bare en fjerdedel av en slå på veivakselen. Juster inntak og eksos ventiler på nummer fem sylinderen. Gjenta denne prosessen for andre sylindere, fortsetter det ildgivning ordren. Siden det ildgivning ordren er "1-5-4-2-6-3-7-8", blir nummer fire-sylinder neste, etterfulgt av nummer to, seks, tre, sju og åtte.

• Installere tennpluggene. Coat pakningen parring overflater deksler og topplokk med et tynt lag med pakning sealer. Coat en side av hver ventil pumpedekselet pakning med pakning sealer og trykk pakningen på plass på ventilen dekselet. Coat den synlige siden av kisten med pakning sealer. Angi en ventil deksel på topplokk og line opp skruehull. Installer og stram skruene. Gjenta for andre ventilen dekselet.

• Montere Distributør hetten på distributør, stille opp utklippene innsnittene i cap. Trykk på midten av klippet til toppen av klippet engasjerer et hakk i cap. Skyv tennpluggen ledninger igjen av tennpluggene. Installere luften renere.

Tips og advarsler

  • Nå er et godt tidspunkt å sjekk din tennplugger, ledninger, distributør cap, rotoren, peker kondensatoren.