Nnywellness.com

Hvordan du justerer ventilen på en VTX-Kontrolleren 1800


Inspeksjon og justering av klarings-ventil i en Honda VTX-Kontrolleren 1800 motor er en viktig del av å opprettholde motorsykkelen og bør ikke bli neglisjert. Men tilsynelatende vanskelighetene med nøyaktig justere avstanden mellom ventilene- og kamaksler som flytte dem - kan vises utenfor ferdighetsnivåer av de fleste VTX-Kontrolleren eiere. Honda, men har implementert en ventil justering metode som kan følges relativt lett. En grad av mekanisk aptitude og fortrolighet med motorsykkelen er et absolutt krav, så ikke begynne denne jobben med mindre du er sikker på at du kan fullføre den.

Instruksjoner

• Skru hettemutter på baksiden av setet med en 12 mm kontakt. Skru boltene fra sidene av sete med en 4 mm Allen fastnøkkel. Fjerne setet. Trekk side dekker av rammen gummi grommets.

• Løsne bolten på undersiden av drivstofftanken, nær sete skinnene, som benytter en 12 mm kontakt. Løfte foten av drivstofftanken oppover til drivstoffpumpen under tanken. Koble den svarte elektriske kontakten fra drivstoffpumpen. Trekk drivstoff tilbake slangen av drivstoffpumpen på bunnen av tanken. Skru den viktigste drivstoff slangen tetting mutter fra drivstoffpumpe, med en 12 mm kontakt. Trekk drivstoff slangen av drivstoffpumpe. Trekk drivstofftanken mot baksiden av motorsykkelen å slippe tanken fra rammen montering sjefer.

• Skru boltene nær fronten og bak sylinders justere dekker med en 12 mm kontakt. Trekke justere deksler og o-ringer av sylindere tilgang til ventiler og ventil justerbar.

• Skru boltene fra dekker timing, på høyre side av motoren, med en 4 mm Allen fastnøkkel. Fjern dekselet fra timing porten til Veivaksel cap. Skru lokket med en 19 mm kontakt. Finn "FT" og "RT" merkene på siden av veivakselens primære utstyr, bare for å siden av Veivaksel bolten.

• Rotere veivakselen klokken, bruke en 17 mm socket for å snu Veivaksel bolten, til "FT" merket justeres med indeks pekeren til venstre på timing-porten.

• Ta et mål på avstanden mellom ventilene og justerbar, bruke en føler. Høyre inntak ventil bør ha en klaring på 0,13 +/-02 mm, mens venstre eksos ventil bør ha en klaring på 0,32 +/-02 mm.

• Sett inn den riktige føler mellom ventilen og ventil justering, 0,13 mm for inntak ventilen og 0,32 for eksos ventilen. Løsne justerbar lås nøtter med en 10 mm skiftenøkkel. Slå innstilt skruene med å redusere ventil rydding og mot urviseren øke ventil fortolling, med en flat skrutrekker. Stopp når føler kan trekkes ut fra mellom ventiler og justerbar med en liten dra. Stram justerbar lås nøtter med en 10 mm skiftenøkkel.

• Rotere veivakselen til "RT" merket justeres med indeks pekeren på venstre side av timing porten, bruker en 17 mm kontakt. Gjenta det forrige trinnet på bakre sylinderen undersøke og justere den bakre flaskeventiler. Ta note det inntak ventilen vil være på venstre, med eksos ventilen til høyre.

• Montere motorsykkelen etter omvendt rekkefølge av fjerning.

Tips og advarsler

  • Motoren må være kaldt til å gi en nøyaktig ventil klaring måling. Tillate motorsykkelen avkjøles i minst 2 timer hvis det har blitt kjørt før begynnelsen jobben.