Nnywellness.com

Biometrisk teknologi for menneskelig identifikasjon


Biometrisk teknologi for menneskelig identifikasjon

Biometrisk identifikasjon teknikker er metoder som identifiserer personer av fysiske kvaliteter, som fingeravtrykk, voiceprints, ansiktstrekkene eller selv sammensetningen av DNA. Disse teknologiene kan tjene en rekke ulike formål, fra å sikre finansiell informasjon og datamaskiner å identifisere mistenkte fra bevis igjen på et åsted. Hver type teknologi har sine fordeler og ulemper, og passer best for bestemte programmer.

Fingeravtrykk

Fingerprint skanner er en av de enkleste biometriske teknologiene. Kranser og rygger i huden av fingertuppene forblir den samme som du alder, gjør dem et varig metode for identifikasjon og en av formene for bevis criminologists bruker for å identifisere gjerningsmennene forbrytelser. Fingerprint skanner kan tjene som grunnleggende biometrisk sikkerhetsenheter, selv om det finnes måter å beseire denne teknologien med protese fingertuppen dekker.

Voiceprints

Taleavtrykk analyse innebærer sammenligne pitch, tone og rytmen av tale av to vokal prøver å gjøre en kamp. Mens stemme analyse kan innebære ekstern verifikasjon, som en bankkunde å ringe i å bekrefte en transaksjon, kvalitet, bakgrunnsstøy og sykdom kan påvirke en solid kamp. Stemme analyse systemer kan også være sårbare for teipet tale, avhengig av analyse systemet.

Optisk søker

Optisk skanner leveres vanligvis i to former. Netthinnen skanner bruk blodkar i øyet for å identifisere deg, mens en iris-skanning sammenligner unik fargevariasjoner i iris til en tidligere lagret avbildning. Optiske skannere er lettere å vedlikeholde enn fingerprint skanner siden brukeren aldri berører skannerenheten, men de krever at du stirrer inn i skanneren fra noen få inches unna og hold øye fortsatt for varigheten av søket. Noen øyet forhold, som diabetisk retinopati, kan endre egenskapene til øyet nok å oppheve en skanning.

DNA

DNA sekvensering kan være den ultimate biometriske teknologien. Hver celle i menneskekroppen inneholder DNA, og den unike sekvensen av biologiske data fungerer som en fingeravtrykket som kan identifisere et emne. Rettsmedisinske forskere bruker regelmessig tråder av hår, hudceller, blod og andre kroppsvæsker til åsteder for å identifisere kriminelle, siden mikroskopiske sannsynligheten for en falsk kamp nesten garanterer fagets tilstedeværelse. Mens DNA-analyse har blitt vanlig i kriminalsaker, det har ikke funnet signifikant bruk i Biometriske sikkerhetssystemer bekostning og tiden det tar å sekvens en DNA-prøve for sammenligning.