Nnywellness.com

Gjør det selv radioantenne


FM radiosignaler er line-of-sight. FM-radiosignalet følger ikke Bøyningen på jorden, som gjør AM radio bølgen. Tidlig FM-stasjoner i en horisontal bølge eller en loddrett bølge. Gjeldende FM kringkastere bruke et sirkulært polarisert antenne konfigurasjon sender både vannrette og loddrette komponentene i FM-radiosignalet. Den opprinnelige brettet dipol FM antennen kan ikke produsere ønskede resultatene for mottak den moderne FM-stasjonen.

Hvordan FM fungerer

Sjekk din lokale FM-radiostasjoner. Fordi signalet ikke følger jordens krumning, bestemmer høyde over gjennomsnittlig terreng (HAAT) og effektiv utstrålt effekt (ERP) stasjonen dekningsområdet. Du kan enkelt sjekke av dekningsområdet for lokale stasjoner med Internett-stasjoner.

FM dekningsområde

Se på fargene i dekningsområdet. Den røde sirkelen viser stasjonens primære dekningsområde. Hvis du bor i dette området, vil du motta et sterkest mulig signal og antennen vil være minimal. Neste sirkelen er lilla. Dette er området Fjern signal. En god bilradio bør gi resepsjonen i dette området, men signalet vil trolig være svak inne hjem eller kontor. I dette området må du kanskje en bedre antenne. Største sirkelen er blå i fargen. Dette er utkanten området. Bilradioen skal få et signal, men det kan slippe ut bak åser eller bygninger. Hvis du bor i dette området må en bedre antenne.

FM Gjestestoler problemer

Sjekk terrenget mellom din posisjon og FM-radiostasjonen. Dette er det andre viktigste faktor. De fleste FM-stasjonene sendere ligger så høyt på en bakke eller fjell som mulig. I nivå områder avhenger de et stort tårn å heve sine antenne til maksimal høyde. Hvis du har bakker, bygninger eller andre hindringer mellom deg og stasjonen mottaket må må avbrudd og du gjøre en antenne.

Hva slags antenne trenger jeg

I primær eller lokale dekningsområdet, kan antennen som fulgte med i FM-radioen gi tilstrekkelig signalstyrke. Hvis du har åser eller bygninger blokkerer signalet, må du gjøre en antenne. I Fjern dekningsområdet, kan en foldet antenneledningen inn som de fleste produsenter gi din nye FM-radio gi tilstrekkelig signalstyrke. Du må flytte den til ulike steder og slå den i forskjellige retninger for å finne det sterkeste signalet. En bedre antenne vil være nødvendig å overvinne signal hindringer.

Retningslinjer for å gjøre antennen

I utkanten området må du gjøre en bedre antenne for godt mottak. For å fastslå den nøyaktige lengden og konfigurasjon for en FM-radioantenne for stasjonen, kan du følge den matematiske formelen plassert på linje ved WRYR strømsparingsmodus FM. En guide til bygging av en praktisk antenne kan finnes på WERU FM radio nettsted. Bruk denne strategien for å bestemme hva slags antenne må du gjøre å forbedre FM mottakelse. Nettsteder i referansene vil gi detaljerte instruksjoner på hvordan å gjøre det.