Nnywellness.com

Historien om Toyota hybrider


Toyota Motor Corporation har blitt en industrileder innen produksjon av mellomstore hybridbiler for forbrukermarkedet. Selskapet solgt sin første hybridbil i Japan i 1997, og har siden blitt en bestselger i USA markedet. Bransjeeksperter foreslår at over halvparten av 1,2 millioner Priuses solgt over hele verden vil bli solgt i USA av 2009.

Historie

Toyota innføre ikke Toyota Prius til 1997, men Toyota Motor Corporation hadde utstedt "Earth Charter" dokumentet beskriver sine mål for å utvikle lav-utslipp biler så tidlig som i 1992. Selskapet begynte et hemmelig prosjekt kalt G21 (Global bil for the 21st Century) etter at Clinton-administrasjonen kunngjorde sin nye partnerskap for en ny generasjon av kjøretøy (PNGV) å støtte den amerikanske bilindustrien, og dermed unntatt Toyota. Toyota introdusert til Prius til det japanske markedet i 1997, og solgte totalt 18 000 enheter det første året.

Tidslinje

Når Prius angitt Japan i 1997, Toyota produsert sin hybrid RAV4 EV og eksportert dem til California. Toyota utgitt Toyota Prius firedørs sedan til det amerikanske markedet i 2000, og Toyota Prius II vant Car of the Year-priser fra Motor Trend Magazine og North American Auto Show i 2004. Etterspørselen til Prius økt raskt det året som resulterer i en seks måneders venteliste. Toyota produsert 47 000 enheter til Prius bare for det amerikanske markedet til å dekke etterspørselen.

Betydning

United States Environmental Protection Agency kalt Toyota Prius mest drivstoffeffektive bilen solgt i USA i 2008. California Air Resources Board anses også Prius som en av de mest reneste bilene solgt i USA, basert på CO2-utslipp. Hybridmodeller inkluderer Prius, Camry og Highlander.

Design og funksjoner

Toyota hybrid motoren ble designet basert på 1974 TRW patent, og ble opprinnelig opprettet i 1994 under ledelse av administrerende Takeshi Uchiyamada. Første generasjon Prius var enkel i design og lett gjenkjennelig med sine avrundede, boble-lignende silhuett. 2001 til 2003 modeller (NHW11) som ble solgt i USA ble utformet med en 1,5 liters, 4-sylindret bensin motor og magnet AC elektrisk motor. 2004 til 2009-modellene (NHW20) var en komplett redesign av NHW11, og utviklet med en liftback for å tilby mer lagringsplass. Dette har også økt bakre sete benplass, og gjorde det seks inches lenger enn NHW11. Dette hybrid kjøretøy ble også designet med den nyskapende Hybrid Synergy Drive ("HSD") som bruker en elektrisk kompressor for å kjøle motoren. Mindre kosmetiske endringer ble gjort i 2006, og 2010 modell (ZVW30) er designet for å være den neste generasjon hybridbil med bedre aerodynamikk, en elegant stil, mer hestekrefter og bedre kjørelengde.

Hybrid komponenter

Toyota hybridbiler er ofte referert til som en kombinert hybrid fordi de er drevet av både bensin og elektrisk kraft. Nøkkel hybrid komponenter inkluderer: regenererende oppbremsing; to elektriske motorer og generatorer; en 1NZ-FXE forbrenningsmotor motor. Power Split enheten å øke drivstoffeffektivitet og bedre ytelse; en vakuum kolbe lagre varme kjølevæske; skjulemodus funksjoner som la bilen brukes bare på strøm for en kort periode av tid og en forseglet NiMH batteripakke for enkel lading og lengre batterilevetid.